Mertcan Beşiktaş'a transfer oldu - Bomba iddia!

Şanlıurfaspor'da yöneticilerin saldırısına uğrayan Trabzonsporlu oyuncu Mertcan Çam Beşiktaş'a transfer oldu. İşte transferin perde arkası.

Mertcan Beşiktaş'a transfer oldu - Bomba iddia!

Trabzonspor'dan Şanlıurfaspor'a kiralanan ve burada yöneticiler tarafından saldırıya uğrayarak ülke gündemine oturan Mertcan Çam, Balıkesirspor'a oynamaya başlamıştı. Spor Yazarı Atilla Türker Mertcan Çam ile ilgili yeni bir iddiayı köşesine taşıdı. Bu iddia Mertcan Çam'ın Beşiktaş'a transfer olduğu yönünde.


İşte Türker'in o yazısı..

"Beşiktaş ile Trabzonspor arasında 40 gün önce çok ilginç bir transfere imza atıldığını biliyor muydunuz? Trabzonsporlu Mertcan Çam’ın, Beşiktaş’a transferi konusunda her iki kulüp arasında sözleşme imzalandı. Ancak ortada şöyle bir durum var: Mertcan Çam, Trabzonspor’da 4 yıldır profesyonel futbolcu olmasına rağmen, bu 4 yıl içinde Trabzonspor A Takımı’nın formasını sadece 3 dakika giyebildi. O da nasıl mı? Trabzonspor’un 3 yıl önce Sivasspor’la oynadığı ve 3-1 kazandığı maçın son 3 dakikasında. Hemen belirteyim. Mertcan için her iki kulüp arasında imzalanan sözleşme 29 Ocak 2018 tarihini taşıyor. Dediğim gibi, 40 gün önce.
 

Biraz detay vereyim. 23 yaşında olan Mertcan’ın Trabzonspor’la olan sözleşmesi normal şartlar altında 15 ay sonra bitiyor. Ama Beşiktaş, Mertcan’ı bu sezon sonunda transfer edebilmek için Trabzonspor’a şimdiden yüklü bir fesih bedeli ödemeyi yazılı olarak taahhüt etti. Ne kadar mı bu miktar? Sıkı durun... 750 bin dolar... Bitmedi. Bir de KDV’si var bunun. KDV’yi de Beşiktaş verecek. Yani yüzde 18 KDV’yle birlikte bu miktar 885 bin dolar ediyor. Beşiktaş, 175’er bin dolarlık 5 eşit taksit halinde bu ödemeyi yapacak ve Mertcan yeni sezonda Beşiktaş bünyesinde olacak.

VAZGEÇME HAKKI YOK

Sözleşmede kesin hükümler var. Misal... Mert can sakatlanırsa ya da formsuz bir görüntü ortaya koyarsa, Beşiktaş’ın vazgeçme hakkı yok. İmzalanan sözleşme çerçevesinde bu 885 bin dolar mutlaka ödenecek. Sözleşmenin süresi ve Mertcan’a ödenecek ücret ise Beşiktaş ile menajerler arasında önümüzdeki süreçte kâğıda dökülecek. Beşiktaş’ta sözleşmeler genelde 4 yıllık oluyor. Mertcan Çam’a da 500 bin Euro gibi düşük bir ücret uygun görülse bile yaklaşık 3 milyon Euro tutarında küçümsenmeyecek bir fatura ortaya çıkıyor.

MENAJERLER KORKMAZ!

Peki, bu işin içinde hangi menajerler var? Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesine bakarak söylüyorum. Mertcan Çam’ın menajeri Çağatay Korkmaz. Ama şu da var. Mertcan Çam, Şanlıurfa’da çirkin saldırıya uğradığı zaman medyaya demeç veren menajer Metin Korkmaz, “Mertcan benim futbolcum. Hakkını sonuna kadar savunacağım” şeklinde konuyu değerlendirmişti. Çağatay Korkmaz da zaten Metin Korkmaz’ın öz yeğeni. Bir parantez açayım. Metin Korkmaz, hem Beşiktaş’la hem de Trabzonspor’la doğrudan ya da dolaylı olarak uzun yıllardır iş yapıyor. Her iki kulübün bazı yöneticileriyle de medyada sık sık fotoğrafları yayınlanıyor.

MERTCAN... 2. LİG FUTBOLCUSU!

16 Kasım 1995 doğumlu olan ve Trabzonspor altyapısından yetişen Mertcan Çam, 3 Temmuz 2014’te Trabzonspor ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İlk 1,5 yıl Trabzonspor U21 takımının formasını giydikten sonra Şanlıurfaspor’a kiralık gönderildi. 3 ay önce çok büyük bir talihsizlik yaşadı, Şanlıurfaspor kulüp yöneticilerinin saldırısına uğradı, şehri terk etmek zorunda kaldı. 2 ay önce yine 2. ligden Bandırmaspor’a kiralık gitti. Bandırmaspor’da da ilk 2 maçta yedek kalmasına rağmen son maçlarda 11’de sahaya çıkmaya başladı. Genelde orta sahada görev yapıyor.

HİÇ BONSERVİS ÖDENMEDİ

Trabzon’da yetişen Mertcan için şu ana kadar hiç bonservis ödenmedi. İki yıl Şanlıurfa’da kiralık oynayan futbolcu, bu devre arasında Bandırma’ya gönderildi. 

CEVAP ARAYAN SORULAR

■ Sözleşmede yer alan 885 bin dolar tutarındaki 5 adet çek, Trabzonspor’a şimdiden verildi mi? Ve Trabzonspor tarafından da bir faktoring şirketine kırdırıldı mı?
■ Mertcan Çam’ın sözleşmesi önümüzdeki sezon sonunda bitecek olmasına rağmen, Beşiktaş niçin bu süreyi beklemeye gerek duymadı?
■ Trabzonspor’da forma şansı bulamayan ve 2. lig takımlarında bile bazen yedek kalan Mertcan Çam, Beşiktaş’ta hangi yöneticilerin ya da teknik adamların isteğiyle transfer edilmek istendi?
■ Beşiktaş ve Trabzonspor yönetiminde bu transferi bilen toplam kaç yönetici var?

OLCAY ŞAHAN SUDAN UCUZA VERİLMİŞTİ

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında geçen sezonun devre arasında Olcay Şahan transferi yapılmıştı. Trabzonspor, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde Beşiktaş’a bonservis ücreti olarak sadece 200 bin Euro ödeneceğini belirtmişti. Bildirimde ayrıca Olcay’la yıllık 1 milyon 700 bin Euro üzerinden 3,5 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edilmişti. Bu transferde Olcay Şahan’ın ağabeyi olan Osman Şahan’ın da menajerlik ücreti olarak 500 bin Euro aldığı yine Trabzonspor tarafından resmen duyurulmuştu.

MEHMET EKİCİ TRANSFERİNDE KRİZ ÇIKMIŞTI!

Olcay Şahan’ın Beşiktaş’tan Trabzonspor’a transferi sırasında her iki kulüp arasında “Mehmet Ekici, Beşiktaş’tan başka bir kulübe gidemez” içerikli bir sözleşme imzalandığı da gündeme gelmişti. Ancak yaşanan gelişmeler üzerine hem Beşiktaş hem de Trabzonspor bu iddiayı yalanlamıştı. Nihayetinde Mehmet Ekici, Fenerbahçe’yle sözleşme imzalamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler