Mehmet Ali Yılmaz ne dedi ?

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "İddia ile şikeye karar verilemez" dedi.  Dün akşam Beyaz TV’de yayınlanan 'Ve Gol' Programına telefon bağlantısıyla katılan Mehmet Ali Yılmaz, şike süreci ve Zokora'ya yapılan ırkçı saldırıya ilişkin çok ilg

Mehmet Ali Yılmaz ne dedi ?

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, "İddia ile şikeye karar verilemez" dedi. 

 

Dün akşam Beyaz TV’de yayınlanan 'Ve Gol' Programına telefon bağlantısıyla katılan Mehmet Ali Yılmaz, şike süreci ve Zokora'ya yapılan ırkçı saldırıya ilişkin çok ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Mehmet Ali Yılmaz, programda Rasim Ozan Kütahyalı, Ahmet Çakar, Ömer Çavuşoğlu, Adnan Aybaba ve Göktuğ Sevinçli'nin konuğu oldu.

Yılmaz ilk olarak Zokora'ya yapılan ırkçı saldırıyla ilgili konuştu ve daha sonra şike sürecine ilişkin olarak stüdyodan gelen soruya hayli ilginç cevap verdi.

 

İşte Yılmaz'ın açıklamaları: "Fildişi sahilli oyuncunun maç sonrasında Emre’ye sarılıp daha sonra konuşması yanlış. Maç esnasında Fenerbahçeli futbolcu Emre’nin Zokora’ya ırkçı sözünü Türkçe mi yoksa İngilizce mi söyledi merak ediyorum

Yorumcuların bir sorusu üzerine Yılmaz, “Ben Başından beri Futbol Federasyonunun doğru yapmadığı kanaatindeyim. Çünkü Futbol Federasyonu kendi kendisinden önceki federasyonun tescil ettiği bir lig var. Orda kim şampiyon, kim küme düştü, kim ikinci oldu belli değil. Bunları UEFA’ya bildirdi.

 

Daha sonra yapılan kongrede iş başına gelen yönetim federasyonda Mehmet Ali adaşımız, telaşla savcılığın yapmış olduğu bir araştırmanın oluşturduğu bir iddianamenin ortaya çıkmadan böyle yazılan tartışılan medyaya yansıyan, bir karar alınması yönünde çaba gösterdiler.

 

Kendilerinin esas sorumluluğu futbolu oynatırken, sahada 4 tane hakemi, gözlemcisinin bu olanları takip etme hakkı varken...

 

Devamı Sayfa 2'de

 

Bunlarda bir sorun yok... Tescil edilmiş bir ligin, ligde savcılığın ortaya attığı iddianame oluşmadan karar vermek çok yanlıştır.

 

450.20120416122013.jpg

 

Çünkü hukuk tecelli edilecekse o zamanı beklemek lazım. Daha henüz hukukta neticeye kavuşmuş bir sonuç yok. Kesin olarak delil olarak ortaya çıkmayan bir şike kabul edilmez iddiadan dolayı.

Savcılığın gönderdiği dosyaları bakalım mahkeme delil olarak kabul edecek mi ?

 

Oradaki bulunanlara ceza verecek mi. Var demiş olabiliriz, yok demiş olabiliriz, ama hiçbir maçta şike var mı? 90 dakika üst düzey futbol anlayışıyla izleyici bir karar vermiş değil ve veremezde kolay kolay...

Hele futbol oynayanlar hakemler bunu çok daha iyi bilir. Şimdi savcılığın iddiasını doğru kabul edersek mahkemece de doğru olmuyor çoğu zaman. Bir netleşsin, oradan bir karar çıksın, o zaman o karara istinaden futbol federasyonu her  türlü yaptırımı yapar ve kimse onu tartışamaz.

 

Ama şimdi yapacağı her şey tartışılır. Birilerin hoşuna gider birilerin gitmez. Ben doğru olacağını söylüyorum. Hiçbir şey kaçmadı şampiyonluk bizim daha sonra da alınabilir, kupa bir sene sonrada el değiştirebilir...

 

Ama temizlik yapılsın diye söylüyorum. İddialara dedikodulara göre karar verilmez, ben bunu istemiyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor