Marcelo'nun maaşını bakın kim ödeyecek ?

 FIFA, geçtiğimiz Mayıs ayında kabul edilen Kulüp Koruma Programı çerçevesinde Brezilya Milli Takımı'nda sakatlanan Marcelo için Real Madrid'e ödeme yapma kararı aldı. La Liga'nın dev ekibi Real Madrid'in yüzü FIFA'dan gelen haberle güldü. FIFA, Kulüp Kor

Marcelo'nun maaşını bakın kim ödeyecek ?

 

FIFA, geçtiğimiz Mayıs ayında kabul edilen Kulüp Koruma Programı çerçevesinde Brezilya Milli Takımı'nda sakatlanan Marcelo için Real Madrid'e ödeme yapma kararı aldı.
 
La Liga'nın dev ekibi Real Madrid'in yüzü FIFA'dan gelen haberle güldü. FIFA, Kulüp Koruma Programı çerçevesinde Brezilya Milli Takımı'nda sakatlanan Marcelo'nun sakatlığı süresince alacağı maaşı ödemeye karar verdi.
 
FIFA'nın milli takımlarda sakatlanan futbolcular nedeniyle zarar gören kulüplerin mağduriyetini azaltmak adına Kulüp Koruma Programı adında bir programı belirlemişti. 60 milyon euroluk bir bütçeye sahip olduğu belirtilen program kapsamında günlük en fazla 20 bin euroluk bir ödeme yapılabiliyor.
 
Programa göre, yıllık vergisiz 2.3 milyon euro kazanan Marcelo için FIFA, oyuncunun sakatlığı düzelene dek Real Madrid'e günlük 6,300 euro ödeyecek. Yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalması beklenen Marcelo için FIFA'nın toplam ödeyeceği rakamın ise 574 bin euroyu bulacağı tahmin ediliyor.
Milli takımlarda oluşan sakatlıklar nedeniyle FIFA tarafından kulüplere ödenecek rakam, oyuncunun kulüpten kazandığı paraya göre değişecek. Kulüp Koruma Programı'na göre, FIFA sadece 28 gün ve daha uzun süreli sakatlıklar için kulüplere ödeme yapacak.
 
FIFA, Kulüp Koruma Programı'nı geçtiğimiz Mayıs ayında Budapeşte'de yaptığı kongreyle kabul edilmiş ve Eylül ayında yürürlüğe girmişti. Kongre öncesinde bir çok önemli kulüp, milli takımlarda oluşan sakatlıklardan yakınmış, kulüplerin mağduriyeti giderilmediği takdirde, oyuncularını milli maçlara göndermeyebilecekleri yönünde açıklamalar yapmışlardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor