Levent Tan

Levent Tan

Kartal'ın satışı -2

Bir yanda ''Hukuki zemini var...'' diye suyun akışını değiştirmeyi umanlar, bir diğer yanda da ''Trabzonspor'un faydasınadır'' diyerek kar topunun çığa dönüşmesini engelleme gayretinde olanlar var.

Çok garip...

Baştan söyleyelim; Kartal'daki Trabzonspor'a ait kiralık taşınmazın satışında ne hukuki, ne de ahlaki bir zemin yoktur!

Genel Kurul 1000'e yakın üyenin katılımıyla konuyu oylamış, ret kararı vermiştir. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyesi veya yöneticilerin göreve getirdiği herhangi bir kimsenin Genel Kurul'un kararı üzerine hareket etme yetkisi yoktur. Tutanaklar ortada, tutanakta yazanlar da kayıt altındadır. Bunun aksine bir satış, mülkiyet değişikliği, devir veya benzeri işlem yapmak kanuna aykırıdır!

Etik kısmı ise daha büyük bir fiyasko...

Bir önceki yazımızda belirttik, Trabzonspor Kulübü Başkanı'nın kendini yüzlerce delegeden üstün görerek ''Siz reddettiniz ama ben sizden daha iyi bilirim'' deyip satışı gerçekleştirmesi camia için tarihi bir ayıptır... Ahlâka aykırıdır! Genel Kurul'a gelen maddenin reddedilmesine, revize edilen halinin bile kabul görmemesine, tutanaklarda oynama yapılarak bu maddenin kabul edilmiş gibi gösterilmesine rağmen bu satışın yapılması üyelere, mazisine ve hayatını Trabzonspor'a adayanlara hakarettir!

Peki...

Kartal'ın satışı Trabzonspor'un faydasına mıdır?

Tartışılır...

Mesela... Trabzonspor OPET ile olan mahkemeyi kaybettiyse ve 13 Milyon Dolar olduğu söylenen tazminatı ödemek mecburiyetindeyse OPET'e neden yeni bir anlaşma teklif edilmedi? OPET'in arazide kalmaya niyeti varsa uzun vadeli bir anlaşma teklif ederdin, 20 - 25 milyon dolara hem araziyi satın alır hem de kiracınla olan sorunu çözerdin. Ayrıca Trabzonspor OPET'e mecbur mu, mahkum mu? Bir başka benzin istasyonu bu araziyi işletmek istemez miydi? Yeni kiracı, yeni sözleşme satın alma ve tazminat bedelini karşılamaz mıydı?

Veya... Eğer ki Enerji Bakanı bu satışa dahil oluyorsa neden OPET'e ruhsat verilmesi konusuna dahil olmuyor. Mahkemeden önce veya mahkeme aşamasında Enerji Bakanı'na ''Buraya ruhsat alamazsak şu kadar zararımız olur'' dendi mi? Eğer denildiyse neden ruhsat alınamadı? Eğer ruhsat alınamıyorsa OPET şu an satın aldığı araziye nasıl ruhsat alacak, istasyonu nasıl işletecek?

Biraz daha düşünelim... Trabzonspor Kartal'daki kiralık arazileri satın almak için başka kaynak yaratamaz mıydı? Örneğin... Karadeniz Bölgesi'nde HES'lerin sonuna gelindi. Bir tane var Çaykara'da, onun da %80'i tamamlandı. Sonrasında başka HES yok. Kimde var? Altın gibi... Trabzonspor'da! Trabzonspor işletmediği, kuramadığı, inşaata geçemediği HES'i satamaz mıydı? Satıp Kartal'ı alamaz mıydı? Kendine de kaynak yaratamaz mıydı?

Ya da... ''Devlet Trabzonspor'un yanında, önünde, arkasında'' diye seçim kazananlar İstanbul'da Ankara'da veya Trabzon'da Trabzonspor'a bir arazi tahsis edemez miydi? Trabzonspor buradan üreteceği projeyle Kartal'ı satın alamaz mıydı? Türkiye'de her yer bitti, bir tek ''Mega proje'' Kartal'daki arazide mi yapılıyor? Neden Trabzonspor başka gayrimenkul edinemiyor?

Hastanelere yer bulunuyor, Üniversitelere yer bulunuyor, apartmanlara, residencelere, towerslara yer bulunuyor da Trabzonspor'a gelince mi yer kıtlığı yaşanıyor!

Faydasına mı değil mi, bir de buradan düşünelim...

Öyle bol keseden alıp, satmak, yazıp, çizmek kolay. Ciddiyetle, Trabzonspor'a yakışan kültür ve medeniyetle olaylara yaklaşalım!

Attım, battım, ben seni sattım.

Yok öyle!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR