İstesem Avni Aker'e silah sokarım !

Trabzonspor’un etkin taraftar gruplarından Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, adaletin sağlanmasıyla birlikte, yöneticilerin güzel mesajlarıyla, stadyumlarda yaşanan gerilimin düzeleceğine inandığını söyledi.Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta

İstesem Avni Aker'e silah sokarım !

Trabzonspor’un etkin taraftar gruplarından Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, adaletin sağlanmasıyla birlikte, yöneticilerin güzel mesajlarıyla, stadyumlarda yaşanan gerilimin düzeleceğine inandığını söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 2. hafta maçında 1461 Trabzon ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakada yaşanan olaylarla yeniden gündeme gelen bordo-mavili taraftarlar, yaşanan bu olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. 
 
Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, statlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Trabzon’da sahaya en ufak bir şey de atılsa bunun abartıldığını ve kasıtlı olarak üzerlerine gelindiğini dile getiren Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, “Bizim sahamızda en ufak bir hadise de yaşansa bu birileri tarafından çok büyütülüyor. Kasıtlı olarak üzerimize geliyorlar sanki tek bu olaylar Trabzon’da yaşanıyormuş gibi gösteriyorlar.
 
Burada bir sorun var ise bu ülkenin sorunu sadece Trabzon’un veya Trabzonspor’un sorunu değildir. Yaşanan olaylar onaylamamız kesinlikle mümkün değil. Sahada yapılan bütün hareketler kulübümüze zarar olarak geri dönüyor bunun bilincindeyiz arkadaşlarımızı ikaz ediyoruz ama yine olmuyor. İçimizden çıkanlar oluyor. Onları da biz emniyete veriyoruz zaten” dedi.
 
“İSTESEM AVNİ AKER'E SİLAH SOKARIM”
 
“Yaşanan olaylarda kulüp başkanlarının da suçu var” diyen Fındıkçı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“1461 Trabzon maçında bir takım olaylar yaşandı ama Trabzonspor’un Fenerbahçe ile ligde oynayacağı maçta bir şey yaşanacağını sanmıyorum. Bu olayların önüne geçilir. Güvenlikçiler arama yapmıyor stadyumda ben Hüseyin Avni Aker’e silah sokarım. İstesem sokarım.
 
Meşaleleri göbek altı yapıp sahaya sokuyorlar. Ciddi bir arama yapılmıyor. Bu sistemde sokuluyor. Millet bir gün önceden sokuluyor diyor ama alakası yok. Her yerde bunu yapıyorlar.
 
Eskiden Polis arama yapıyordu. Buluyordu yabancı maddeleri, özel güvenlikçiler yoklayıp içeri sokuyorlar. Yabancı maddelere bende karşıyım. Orduspor maçında attılar nerdeyse gözüm çıkıyordu. Bir arkadaşımızın montuyla, kolu yandı. Yazık günah sahada mücadele edenlerde bizim insanımız, Türkiye’de oynayan sporcular. Bizi biraz bıraksalar biz işlerin yoluna girmesi için mücadele ederiz. Bizi sıkıyorlar. Ortamı geriyorlar” diye konuştu. 
 
“BU İŞ ARTIK TİCARETE DÖNDÜ”
 
Fındıkçı, “Büyüklerimiz güzel mesajlar verirse bu işlerin düzeleceğine inanıyorum” diyerek, “İstanbul taraftarı tribünlerden bir şey atmıyor ama baktığımız zaman sahada baskıyı kurabiliyorlar. Sezon başında ben tel ağaların çekilmesini istedim. Gruplar bilinçli, meşaleler atılıyor ama gruplar kadar normal taraftarlar bilinçli değil. Bizim sahada tribünler arasında bütünlük yok.
 
Sahaya bir şey atmaktansa tezahürat yapmak daha doğru olur. Her zaman ikaz ediyoruz ama aramızdan bu olayları çıkaranlar var. Ben böyle bir şey olmasını istemem çünkü emniyet bana gelip soruyor.
 
Onlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Ben neden emniyet ile uğraşayım. Bilet gişelerinin önü kapatılıyor. Neden kapatıldığı araştırılsın. Karaborsa yapılıyor. Emniyet bu işe eğilmeli bu iş artık ticarete döndü” ifadesini kullandı.
 
Trabzonlu Gençler Başkanı Mehmet Fındıkçı, Spor Bakanlığı'nın E-Bilet uygulamasına ilişkin ise, “Spor Bakanlığı yeni bir bilet konusunda yeni bir uygulamaya yapacağı söyleniyor. E-Bilet diye yeni bir sistem kuracakmış. Bunun için boşuna uğraşmasınlar. Evde maç izleyen bir ülke oluşturmaya çalışıyorlar.
 
Bu çalışmayı yapan kurumumuz öncelikli olarak TBMM’de bulunan siyasetçilere E-Bilet çıkarsın. Orası bizim tribünlerimizi aratmıyor çünkü” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler