İşte Süper Lig'in 19. takım mı ?

 Küme düşürülmesi ve tescilinin dondurulmasının ardından Futbol Federasyonu aleyhine 50 milyon 100 bin liralık tazminat davası açan Ankaraspor Kulübü’nün, davadan vazgeçtiği, bunun karşılığında faaliyetlerine Bank Asya 1. Ligi yerine gelecek sezon Süper L

İşte Süper Lig'in 19. takım mı ?

 

Küme düşürülmesi ve tescilinin dondurulmasının ardından Futbol Federasyonu aleyhine 50 milyon 100 bin liralık tazminat davası açan Ankaraspor Kulübü’nün, davadan vazgeçtiği, bunun karşılığında faaliyetlerine Bank Asya 1. Ligi yerine gelecek sezon Süper Lig’den başlama konusunda söz aldığı belirlendi.

Milliyet’in haberine göre; bugün yapılacak 2012-2013 sezonu fikstür çekimi öncesi şok bir gelişme yaşandı. Bank Asya 1. ligde mücadele etmesi beklenen Ankaraspor’un faaliyetlerini bir yıl daha dondurduğu ve gelecek sezon yarışmalara Süper Lig’den katılacağı bildirildi.

 

Mahmut Özgener federasyonu döneminde Ankaragücü ve Ankaraspor kulüplerinin yönetimleri arasında organik bağ bulunduğu gerekçesiyle küme düşürülen ve daha sonda tescili dondurulan başkent ekibinin, FİFA’dan gelecek yanıta göre büyük olasılıkla 2013-14 sezonunda Süper Lig’de mücadele edeceği ve ligin 19 takımla oynanacağı öğrenildi. Şimdilik açıklanmayan bu uzlaşma önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

 

DAVADAN VAZGEÇTİ

 

Küme düşürülmesi ve tescilinin dondurulmasının ardından Futbol Federasyonu aleyhine 50 milyon 100 bin liralık tazminat davası açan Ankaraspor Kulübü’nün, federasyon yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonunda bu davadan vazgeçtiği, bunun karşılığında faaliyetlerine Bank Asya 1. Ligi yerine gelecek sezon Süper Lig’den başlama konusunda söz aldığı belirlendi.

 

Bu arada bugün yapılacak Süper Lig ve Bank Asya 1. lig fikstür çekimine katılmayacak olan mavi-beyazlı kulüp için Futbol Federasyonu’nun, Ankara’da geçen ay yapılan mali genel kurul sonrası FİFA’dan görüş istediği ve buradan gelecek yanıta göre hareket edeceği ortaya çıktı. Federasyon yetkilileri FİFA’nın Ankaraspor ile federasyon arasında yaşanan süreci değerlendirdikten sonra ligin 19 takımla oynanmasına yeşil ışık yakmasını beklediklerini kaydetti.

 

Bilindiği gibi 27 Haziran’da Ankara’da gerçekleştirilen genel kurulda Ankaraspor Kulübü imza toplayarak mavi-beyazlı takımın Süper Lig’e alınması konusunda önerge vermeye hazırlanmış, ancak Futbol Federasyonu yetkilileri ile kulüp yönetimi arasında gece yarısına dek süren pazarlıklar sonucu bu girişimden vazgeçilmişti.

 

Taraflar arasında yapılan pazarlıklarda Ankaraspor’un bu sezon da faaliyetlerini dondurması, gelecek sezon ise Süper Lig’e dahil edilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler