İran'da 39 yıl bir ilk!

İran'da 39 yıl sonra ilk kez bir maçı kadınlar stadyumda seyredebildi.

İran'da 39 yıl bir ilk!

Ülkenin en fazla taraftar kitlesine sahip takımlarından Persepolis, Asya Şampiyonlar Ligi finali rövanş karşılaşmasında Japonya'nın Kashima Antlers takımını sahasında ağırladı. Başkent Tahran'da Azadi (Özgürlük) Stadyumu'nda oynanan karşılaşma İran futbol tarihinde de bir ilke imza attı.

İranlı futbolsever kadınlarda bu karşılaşmayı stadyumdan canlı olarak izledi. 1979 Devrimi'nden bu yana stadyumda maç izleyemen kadınlar bu final maçıyla beraber 39 yıl sonra bir ilki yaşamış oldu.

Soyal medya hesaplarında stadyumdaki kadınlara ayrılan 850 kişili kontenjanda maç izleyen kadın taraftarların, futbolcuların yakınları ve kadın futbol takım oyuncuları olduğu iddia edildi.

PERSEPOLİS KAYBETTİ

İlk maçta rakibine 2-0 yenilen Persepolis, önceki gün oynanan ve 0-0 biten karşılaşma sonucunda Japonya'nın Kashima Antlers takımına karşı kaybetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor