İngiltere Sol Bamba'yı konuşuyor!

Trabzonspor'un eski futbolcularından Sol Bamba, bu hafta hem attığı gol hem de performansıyla dikkatleri üzerine çekti

İngiltere Sol Bamba'yı konuşuyor!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'da 201-14 yılları arasında forma giyen Sol Bamba İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Cardiff'te gösterdiği performansla haftanın en çok konuşulanlarından oldu.

Fildişi Sahilli futbolcu takımının bu hafta Brighton'u 2-1 yendiği karşılaşmada 90. dakikada attığı golle galibiyetin mimarı oldu.

İNGİLİZLER DİJK İLE KARŞILAŞTIRDI

Takımına 3 puanı getiren Sol Bamba, attığı gol sonrasında İngiliz spor basının dikkat çektiği isimlerden oldu. Basında 33 yaşındaki stoperi , Liverpool'un 75 Milyon Euro'ya transfer ettiği stoperi Virgil van Dijk ile kıyaslayanlar da oldu. İki futbolcunun istatistikleri karşılaştırılıken, Bamba'nın, top kesme, kazanma, ve hava toplarındaki üstünlüklerinin yanı sıra skora katkısı ve transfer maliyetinin olmaması vurgulandı. Bamba 2016'da sözleşmesi elindeyken Cardiff'e imza atmıştı.

İşte İngilizler'in Virgil Van Dijk ve Sol Bamba kıyaslamasında dikkate aldığı istatistiki veriler;

Goller:  Van Dijk: 0 -  Bamba: 2

Asist: Van Dijk: 0 - Bamba: 1

Top kesme: Van Dijk: 14 - Bamba: 26

Kazanılan ikili mücadele:  Van Dijk: 10 - Bamba: 16

Kazanılan hava topları: Van Dijk: 44  Bamba: 50

Transfer Maliyeti: Van Dijk: 75 milyon Euro - Bamba: 0 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler