Infantino'ya soruşturma!

İddialar sonrası harekete geçildi.

Infantino'ya soruşturma!
İsviçre’den Tele Ticino TV kanalının iddiasına göre, Michel Platini ve Sepp Blatter davaları sonrasında FIFA’nın Etik Komitesi’nin herhangi bir karanlık noktanın kalmaması için Guardian’ın iddialarının araştırılması talebinde bulundu. Infantino da kendisi aleyhine İsviçre Başsavcılığı’na soruşturma için yapılacak başvuruya itiraz etmeme kararı aldı. Yapılacak soruşturmada TFF’nin, Infantino'ya F.Bahçe’yi bir alt lige düşürmesini gerektiren disiplin yönetmeliklerini değiştirerek “daha hafif yaptırım uygulamasının” UEFA kurallarına aykırı olup olmadığının sorulduğu mektup üzerinden gideceği bildirildi. Infantino’nun mektuba verdiği yanıtta, “bunun mantıklı, uygun ve yerinde olduğunu” belirttiği maddeler üzerimde durulacak. Mantıklı sebepleri, uygunluğu ve yerindeliğin FIFA Disiplin Talimatı ve “Zero Tolerance-Sıfır Tolerans” yönetmelikleri üzerinden hangi maddelere dayandırarak cevaplayacağının sorulacağı üzerinde duruldu.

TFF, ÇIKAN BELGELER YÜZÜNDEN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Guardian gazetesinde yayımlanan belgeler sonrasında TFF kendi bünyesinde soruşturma başlattı. TFF’de gündem ise FIFA’nın içindeki çıkar çatışmaları yüzünden belgelerin dışarı sızdırıldığı, Infantino’ya vurmak için de Türkiye’deki 3 Temmuz davasının kullanılmak istendiği.

TRABZONSPOR’A VERİLMEYEN BELGELER NASIL ELLERİNE GEÇTİ

Bu arada konuyla ilgili bir başka iddia daha ortaya çıktı. Guardian gazetesi TFF ile UEFA arasındaki yazışmaya ulaşırken, Trabzonspor Hukuk Kurulu 2 yıl önce TFF’den şike ile ilgili bütün yazışmaların bir örneğini istemesine rağmen henüz cevap bile alamadı. Konuyla ilgili bir başka ilginç not ise Trabzonspor’un 3 Temmuz davasıyla ilgili olarak anlaştığı lobi şirketinin vasıtası ile belgelerin Guardian gazetesine gönderildiği.

Fotospor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor