İbrahim Onuk'a son görev

96 yaşında vefat eden İbrahim Onuk'un cenazesi Kocatepe Camii'nde, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İbrahim Onuk'a son görev


1913 yılında Muğla'nın Milas ilçesinde doğan Onuk, 1937 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Uzun süre Harp Okullarında öğretmenlik ve teknik adamlık da yapan İbrahim Onuk, bir dönem Ordu Milli Takımı'nın antrenörlüğünü üstlendi. Muhterem Özyurt'un Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığı dönemde Merkez Hakem Komitesi'ni yöneten İbrahim Onuk, Orhan Şeref Apak başkanlığındaki federasyonda ise Seksiyon Başkanlığı yaptı.

Onuk, Hasan Polat başkanlığındaki federasyonda 1970-1976 yılları arasında Genel Sekreter olarak görev yaptı ve Türk futbolundaki bir çok ilke imzasını attı. Futbol camiasında açık sözlülüğü ve saygınlık yaratan duruşuyla farklı bir yere sahip olan İbrahim Onuk, gerek Silahlı Kuvvetler, gerekse futbol camiasında çok sayıda üst düzey yöneticiye hocalık yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler