Hollanda Milli Takımı'nda aşı krizi

Hollanda Milli Takımı'nın 6 futbolcusunun aşı olmayı reddetmesi tartışmalara sebep oldu

Hollanda Milli Takımı'nda aşı krizi

Hollanda Milli Takımı'nın 6 futbolcusunun aşı olmayı reddetmesi tartışma yarattı. Hollanda'da hükümet, aşı kampanyasında Hollanda Milli Futbol Takımı oyuncularının da yer almasını istiyor ancak altı futbolcunun aşı olmayı reddetmesi hayal kırıklığı yarattı.

Hollanda'da göçmenler, muhafazakar Hristiyanlar ve düşük eğitimli gruplar arasında koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyenlerin oranının oldukça yüksek olduğu belirlendi. Bu kesimleri ikna etmek için kampanya düzenlenecek.

Uzmanlar, milli takım oyunculara aşı zorunluluğu getirilmesini istiyor.Hollanda'da aşılama oranı yüzde 90'larda olsa da aile hekimlerine göre, büyük kentlerde özellikle göçmenler ile düşük eğitim ve gelir gruplarının yaşadığı semtlerde aşı olanların oranı yüzde 30 civarında.De Telegraaf gazetesine göre, yoksul semtlerde halkın devlete duyduğu güven düşük. Buralardaki insanlara yeterince ulaşılamıyor. Bu kişiler daha çok sosyal medyadan ya da çevrelerindeki kişilerden duydukları aşı karşıtı görüşlere itibar ediyor.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, "Bazıları, etraflarındaki kişilerin sözlerine daha çok güveniyor. Örneğin Fas kökenli gençler, ebeveynlerine aşı yaptırmamalarını söylüyor. Bunu kırmaya çalışıyoruz" dedi.Katı Hristiyan cemaatlerin yaşadığı kent ve kasabalarda da aşı olanların oranı bir hayli düşük. Koyu dindar kesim, sadece Covid değil, diğer tüm aşılara karşı geleneksel olarak mesafeli.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor