Hekimoğlu Trabzon teknik direktörü Avcı: Neden şampiyon olmayalım?

Hekimoğlu Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Alper Avcı Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalar yaptı.

TFF 2. Ligde mücadele eden Hekimoğlu Trabzon, gerek saha sonuçları gerek takım yapılanması gerekse de tesisleşme hamleleri ile adından sıkça bahsettiriyor. Pazar günü saat 13.00’da Vakfıkebir ilçe Stadı’nda Manisaspor’u ağrlayacak Hekimoğlu Trabzon’da çalışmalar aralıksız sürüyor.

Haber61, Hekimoğlu Trabzon’un antrenmanını ziyaret etti ve Teknik Direktör Mustafa Alper Avcı’dan takımın son durumu hakkında bilgiler aldı.

Yeni kurulan bir ekiptik, belirli bir zamana ihtiyacımız vardı diyen Avcı “17 tane yeni oyuncumuz vardı. Yeni bir hoca yeni bir anlayış yeni bir lig. O süreci atlattıktan sonra, ligin ilk yarısının sonlarına doğru iyi bir çıkış yakaladık. Hem oyun anlamında hem de skor anlamında kendimizi geliştirdik ve sonuçta son 8 maçın 7sinde galip gelen bir Hekimoğlu vardı. Böylelikle kendi hakkımızla Play-Off’un içinde olduk. “ dedi.

2 Penaltımız verilmedi

Geçtiğimiz hafta oynanan ve 1-0 kaybedilen Afyon maçı ile ilgili konuşan Hekimoğlu Trabzon teknik direktörü Mustafa Alper Avcı “İkinci yarıya başlarken ayrılan arkadaşlarımız oldu. Onların yerine yeni arkadaşlar kattık. Hem karakter hem de oyunsal anlamda bizi tamamlayacak doğru oyuncular aramıza katıldı. Sadece onların bazılarının bizimle kamp yapamamaları ve Doğan’ın bir sakatlığı vardı. Onların da aramıza katılmasıyla iyi bir takım olduk. Afyon maçında şanssız demek istemiyorum ama baktığımız zaman ortada denk bir mücadele vardı saha ve hava koşulları neticesinde. Fakat bu sezon ilk kez dile getirdim şunu ki mağlup olduğumuz bir çok maçtan sonra hakem hakkında konuşmadık, fakat görüntülere baktığımız zaman hakem 14 dakikalık süre kaybına 4 dakika uzatma vermiş ve bu 4 dakikanın sadece 2 dakikasını oynatmış. 2 tane penaltımız verilmemiş ve takdir hakları hep rakip lehine kullanılmış. Bunlar bahane değil ama hakem skora çok fazla etki etti. Mağlup olduk ama oyunsal anlamda gelişiyoruz. Ligin sonu gelmeden Play-Off’u garantilemek istiyoruz. Manisa maçı da bizim için bir baraj maçı. Bu takım Play-Off’un içinde olacak bundan şüphemiz yok fakat neden zorlamayalım sonuna kadar. Evet bir puan farkı var ama ikinci yarı çok farklı maçlar oynanacak. O yüzden Manisa maçı bizim için bir eşik maçı. Evet ilk maçta farklı bir sonuç aldık ama bu tekerrür etmeyecektir. Önceki maç çok farklıydı. 85. Dakikaya kadar 5-4 gitti mücadele ama bu hafta kendi sahamızda kesinlikle galip gelmek istiyoruz. “ dedi.

Buraya gelen oyuncular çok şanslı

Yeni transferlerin adaptasyon süreçleriyle alakalı konuşan Avcı “Sayın başkanımız Celil Hekimoğlu çok ciddi yatırımlar yaptı. Hem takım hem de tesisleşme adına çok ciddi yatırımlar yaptı. Ama bir gerçek de şu ki günümüz ekonomisinde çok ciddi bir kriz var. Hazır oyuncu ve üst liglerden oyuncu alarak hedefe ulaşma gibi bir garantiniz yok. O yüzden kendi oyuncularımızı yetiştirmek zorundayız. Mesela Batuhan geldi 99 doğumlu, bu hafta ilk profesyonel maçını oynadı ve bana göre iyi bir maç çıkardı. Onur’u aldık Akhisarspor’dan 97 doğumlu stoper. 1-1,5 yıl içerisinde inanıyorum ki kulübümüz çok büyük bir kazanç sağlayacak. Bu gibi oyuncuları dahil etmek zorundayız. Diğer taraftan da Abdulkadir gibi, Ersel gibi, Doğan gibi bu ligleri bilen tecrübeli takıma katkı sağlayacak ve inşallah 1. Lige çıktığımızda bu kadronun içinde bulunacak oyuncular. Güzel bir harman oluştu. O yüzden adaptasyonla alakalı hiçbir sıkıntımız yok. Saha içinde ve saha dışında güvendiğimiz bir oyuncu grubumuz var ve gelen arkadaşlar da uyum sorunu çekmiyorlar. O yüzden buraya gelen arkadaşlar da biraz şanlı diyebilirim. “ ifadelerini kullandı.

Neden Şampiyon olmayalım?

Ligdeki hedefleri hakkında konuşan Avcı “Neden ligi lider bitirmeyelim ki” derken “İlk yarıda çok talihsiz maçlar oynadık. Özellikle Sancaktepe, Zonguldak ve arkasında Hacettepe olmak üzere 3 maç üst üste mağlup olduk. O dönemdeki puan kayıpları olmasaydı çok farklı bir konum olabilirdi. İkinci yarıda da takımımız bir ivme kazandı. Tabiki arada kayıplar olacaktır. Ama her maçı kazanabilecek güçteyiz. Tabi ki üst sıralarla aramızda puan farkı var ancak bilindiği üzere ilk yarıyı aşağılarda bitiren İnegölspor şimdi Play-Off’un içinde. İkinci yarı çok zor geçecek. Ama kendi işimizi doğru yaptığımız sürede neden ligi lider bitirmeyelim.” Şeklinde konuştu.

Trabzon zor bir şehir ama…

Trabzon’un zor bir şehir olduğunu ama bunu hissetmediklerini belirten Avcı “Trabzon zor bir şehir ama sağ olsun sayın başkanımız Celil Hekimoğlu, Suat Hekimoğlu, her anlamda bizim yanımızda olan Semih Hekimoğlu ve Melih Hekimoğlu bize desteklerini esirgemiyorlar. Dışardan izole bir yapımız var. Zor bir şehir ama tesisten içeri girdiğimizde o zorlukları yaşamıyoruz. Saha için de ve dışında tamamen kendi işimizi yapabildiğimiz özgür bir ortamımız var. Kesinlikle yönetimiz çok doğru hamleler yapıyor. Maddi anlamda bir sıkıntımız yok. Benim ve ekibimin tek yapması gereken tamamen işine odaklanmak. Onu da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor