Gazeteciler Güneş için ne diyor ?

Son olarak teknik direktör  Şenol Güneş’in açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken deneyimli gazeteciler yaşananları nasıl yorumladı.Şenol Güneş’e karşı gizli bir kampanyamı düzenleniyor. Güneş bu açıklamaları neden yaptı. Trabzonspor’un yeni sezonda hay

Gazeteciler Güneş için ne diyor ?

Son olarak teknik direktör  Şenol Güneş’in açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken deneyimli gazeteciler yaşananları nasıl yorumladı.

Şenol Güneş’e karşı gizli bir kampanyamı düzenleniyor. Güneş bu açıklamaları neden yaptı. Trabzonspor’un yeni sezonda hayal kırıklığına uğramaması için transferde neye dikkat etmeli. Şike süreci başarılımı yönetildi

Trabzon basınını deneyimli isimleri sizler için yorumladı...

 

 

CEVAT KOL (TSYD BAŞKANI, FOTOMAÇ GAZ. YAZARI )

 

Şike Süreci iyi yönetildi mi ?

Trabzonspor yönetiminin şike sürecini iyi yönettiği tartışılabilir. Buna yönetimsel mi yoksa ülkenin içersindeki adalet arayışının etkili olduğu sorusunu da eklemek lazım. Şike olayları ülkenin sorunudur. Trabzonspor’un özel bir sorunu değildi. Ülke olarak bu belayı ortadan kaldırmak zorundayız. Fakat gelinen noktada şike temizlenme yerine korunma, saklanma gibi bir takım yan yollara girilmiştir. Yönetimsel eksikler vardır ama bunu bireysele indirmek doğru olmaz. Ülkenin genel sorunu ve hastalığı olmuştu.

 

2- Bu gün itibariyle Trabzonspor’un transfer politikasıı nasıl olmalı?

Öncelikle samimi olmak lazım. Yönetim,teknik heyet bir araya gelmeli. İşi profesyonelce çözmek lazım. Birbirimizi dinleyerek ve anlayarak yardımcı olmalıyız. Eldeki kadro belli,Verimliler ve verimsizler belli. Eksik mevkiler belli. Bütçemizde ortada. El alem sevinecek ve mutlu olacak diye gösterişli düğün yapmaya gerek yok. Eksikleri gidermek için bu kakıma katkı sağlayacak 3 yada 4 oyuncu alınmalı. İkisinin mevkii  belli. Stoper olacak. Diğer mevkileri teknik heyet kendi netleştirir. Ofansa mı alır orta sahaya mı ?  O kendisi takdirine kalmış. Bu takim da geçtiğimiz sezon yüzde 50 oranında bir değişim yaşandı. Bu kadro bu sezon oturacak. Önümüzdeki sezonlarda ise meyvesini verecek. At tohumu, sabah hıyar istersen biraz hıyarlık olmaz mı?..Tabi bu işin esprisi..

 

Şenol Güneş açıklamalarına bakıldığında Güneş kasıtlı mı eleştiriliyor .Bir başka deyişle Güneş bıktırılmak mı isteniyor?

Futboldaki kirliliği söylemleri ile zaman zaman dile getirmeye çalışan teknik direktör Şenol Güneş son günlerde bilinçli olarak yıpratılmaya başlandı. Söylemleri ile futbol alimi geçinen bir çok insanın önüne geçen Güneş sezon içerisinde rakip yandaş kalemlerin eleştirileri ile muhatap olup yıpratılmaya çalışıldı. Şimdi ise bu okların merkezin içinden olması gerçekten üzücü..Trabzon’da ki bazı yerel yayın organlarının ve yazarların Güneş’in batması için gölge olmaya çalışması düşündürücü ve üzücü.. Birlikte güneşlenip,birlikte ıslanmak varken bu yalnızlık neden?..

 

BARIŞ YURDUSEVEN (TRT)

Şike süreci size göre nasıl yönetildi

Trabzonspor bana göre şike sürecinde gücünün yettiği her şeyi eksiksiz yapmıştır, Özellikle başkan Sadri Şener bu süreçte iyi bir strateji  izlemiştir.Sürecin başında konuşmaması belki eleştiriliyor ama, bunlar haksız eleştiriler.Başkan gecesini gündüzüne kattı.Bir çok isimle bazen yalnız başına savaşmak zorunda kaldı.Ancak karşısında çok gülcü camialara var.Yani duvarla çarpıştı başkan. Süreç tabii ki Trabzonspor’u olumsuz etkiledi.

 

Trabzonspor’un bugün itibariyle  transfer politikası nasıl olmalı?

 

Trabzonspor  transfer politikasını bundan sonra değiştirmeli. Yönetim kurulu yeni sezonda teknik adam olarak kimle çalışacağını bir an önce belirlemeli.  Güneş’in açıklamaları kafalarda soru işareti bıraktı. Eğen sn Şenol Güneş  devam edecekse  futbolun yönetimi  tamamen Şenol Güneş’e  bırakılmalı.  Transfer de ise  Trabzonspor almaktan önce satmayı ön plana alması lazım.Genç ve yerli oyuncularda takviye etmesi lazım. Genç ve Yerli oyuncular la takımın takviye edilmesi lazım. Bu kötü şişirilmiş boş, pahalı yabancı  transferlerden  bir an önce kurtulmak gerekir.

 

Şenol Güneş  yıpratılmak mı isteniyor,yanı bıksın gitsin mi deniliyor?

 

Şenol Güneş Trabzon’da Trabzonspor’da en fazla kredisi olan teknik adamdır. İkinci ile açık ara en fazla kredisi olan teknik adamdır.  Bu kredisi de her zaman vardır. Göreve gelirken imza töreninin hatırlayın Trabzon’daki tüm STK lar dahil onlarında desteğini alarak göreve başladı Bana göre de başarılırı da ortada. Zaman zaman haksız eleştirilere de maruz kalması onu bıktırabilir. Futbolun bu gerçeği.  Trabzon zor bir kent ve bunu Güneş iyi bilenlerden biri. Ancak Hocamızın en büyük hatası kararsızlığı . Bazen yönetimle basın yoluyla mesaj göndermemeli.  Artık Sn Şenol hoca kendini yenilemesi lazım.Açık  söylüyorum etrafına çok genç yabancı bilen bir scaout ekibi kurması lazım. Bu ekiple çalışması lazım.  Artık Güneş futbolun tamamıyla başına geçmeli. Genç ve Trabzonlu bir teknik adamlıda kendi yerine hazırlamalı. 

 

RAHMAN TURAN (G.BAKIŞ SPOR MÜRÜRÜ)

Şike süreci nasıl yönetildi

 

Şike süreci Trabzonspor yönetimini ilk günden itibaren Türk Futbol Federasyonu üzerine kurdu gerek Aydınlar gerek Demirören yönetimi 58 maddenin değişim sürecinde Trabzonspor hep hakkını alacağı şekilde avutuldu. Ancak beklentilerin  boşa çıktığı görüldü ve Trabzonspor yönetimi UEFA’dan cevap bulma beklentisi için de artık. Bu süreçte başkan Sadri Şener yalnız bırakıldı. Hatırlarsınız başta bizim gazete olmak üzere başbakanın Trabzon ziyaretinde bu konuda başkan acık mektup manşeti ile çıktı gazeteler

 

Bu gün itibariyle Trabzonspor’un transfer politikası nasıl olmalı. ?

 

Trabzonspor politikası her yıl yeni bastan yapılanıyor.Plansız programsız şekilde alınıyor sezon boyunca ihtiyaçlara göre kişiler alınmıyor bunun içinde aktif şekilde bir izleme gönderilmeli sezon boyunca tüm Avrupa taranmalı ve takımın ihtiyaçları doğrultusunda oyuncular alınmalı.  Yani 3 maçlık 4 maçlık kişiler alınmamalı.

 

Şenol Güneş açıklamalarına bakıldığında Güneş kasıtlı mı eleştiriliyor .Bir başka deyişle Güneş bıktırılmak mı isteniyor?

 

Şener yönetimi ile birlikte Şenol Güneş pek uyumlu şekilde çalıştığı söylenemez. özellikle her türlü olayda direk muhatapta  Şenol Güneş bırakılmak isteniyor. Bunlar Şenol hocayı yordu. Zaman zaman basında haksız bir şekilde Şenol hocaya yüklendi. Kamuoyu ve sonuç baskısı da Güneş’i gerçekten yıprattı.  Aslında Güneş bu yaptığı güven oylamasına benziyor. Ama Trabzonspor’ taraftarının büyük çoğunluğu onun görevine devam etmesini istiyor.Bu önemli.  

 

Ancak şike süreci, lig programı, Trabzonspor’un uğradığı haksızlıklar, TFF’nin adaletsizliği haklı ile haksızın birbirine karıştığı sağlıksız ortam onu da gerdi. Bunların yanı sıra kulüp içi  sorunlar ve basının zaman zaman haksız eleştirileri onu isyan noktasına getirdi Son olarak zamanlı zamansız aleyhindeki kasıtlı haerlerde işin tuzu biberi oldu.  Buda doğal olarak Şenol Güneş’i yıpratıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor