Flaş! Süper Lig'de Ankara ekibi küme düştü

Süper Lig'de küme düşen ikinci takım Ankara ekibi oldu.

Flaş! Süper Lig'de Ankara ekibi küme düştü

Ümit Özat yönetimindeki Gençlerbirliği, bu yılki Süper Lig'e adını veren efsane başkanları İlhan Cavcav sezonunda 29 yıl sonra küme düştü. 

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Gençlerbirliği mücadeleden 3-1 mağlup ayrılarak 29 yıl sonra küme düştü. Ligde kalmak için kazanmak zorunda olduğu Kasımpaşa deplasmanından 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan başkent temsilcisi 29 yıl sonra ikinci ligin yolunu tuttu. Mücadelenin 35'nci dakikasında Ahmet Oğuz'un ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla maçın kontrolü tamamı ile Kasımpaşa'ya  geçti. 

39'da gol perdesini açan Mbaye Diagne, 49'da bir İlhan Depe'nin asistinde bir kez daha golle buluşarak takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Oyuna ikinci yarıda giren Elvis Manu, 64'te kaleci Ramazan Köse'yi çalımlayarak farkı 1'e indirse de 90'da Diagne penaltıdan topu filelere göndererek hat-trick yaptı ve maçın skorunu belirledi: 3-1

Gençlerbirliği, bu sonuçla efsanevi başkanı İlhan Cavcav'ın adının verildiği sezonda küme düşerek büyük bir şok yaşadı.

Kırmızı-Siyahlı ekip Kardemir Karabük'ün ardından küme düşen ikinci takım oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor