FIFA'dan oyun kuralında radikal değişiklik hamlesi!

2022 Dünya Kupası öncesi FIFA, oyun kuralında radikal bir değişikliğe hazırlanıyor. İtalyan basının iddiasına göre FIFA, futbolun hukuk ayağı olan IFAB'dan yeşil ışık alması gerekiyor.

FIFA'dan oyun kuralında radikal değişiklik hamlesi!

Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası öncesi FIFA'dan oyun kuralını baştan değiştirecek bir hamle geldi. İtalyanların iddiasına göre FIFA, futbolun hukuk ayağı olan IFAB'dan yeşil ışık alması gerekiyor.

RUS'YA CAS İTİRAZINI GERİ ÇEKTİ
Rusya Futbol Federasyonu (RFS), FIFA'nın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turnuvasından ihraç kararına karşı Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı itirazı geri çekti.

CAS'tan yapılan açıklamada RFS'nin, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası FIFA Konseyi'nin aldığı karara yönelik temyiz başvurusunu çektiği ifade edildi.

Fakat RFS, UEFA'nın Rus kulüpleri ve milli takımlarını ikinci bir duyuruya kadar organizasyonlarından men etme kararına karşı mücadelesini sürdürecek.

Açıklamada ayrıca Rusya'nın buz pateni, biatlon, cimnastik, kürek ve ragbi branşlarının bağlı olduğu uluslararası federasyonlarca getirilen yasakların iptali için başvuruda bulunduğu da belirtildi.

MAÇ SÜRESİ İÇİN 100 DAKİKA FİKRİ
FIFA, 2022 Katar Dünya Kupası öncesi topun oyunda kalma süresini artırma amacıyla maç sürelerini 100 dakikaya çıkartma fikrini gündemine aldı.

Analiz şirketlerine yapılan araştırmalar sonucu topun, Şampiyonlar Ligi maçlarında dahi yaklaşık 60 dakika oyunda kaldığı hatta bu oranın %60.2 olduğu öğrenildi.

Corriere dello Sport'un haberine göre; FIFA topun oyunda kaldığı süreyi artırmak için bir hamle yapmak istiyor ancak futbolun hukuk ayağı olan IFAB'dan yeşil ışık alması gerekiyor.

FIFA'nın, mevcut maç süresi olan 90 dakikaya en az 10 dakika daha ekleme planı olduğu ve bu fikrin direkt olarak başkan Gianni Infantino'dan geldiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor