FİFA'dan devrim gibi yenilik geliyor! Yarı otomatik ofsayt sistemi

Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir?

FİFA'dan devrim gibi yenilik geliyor! Yarı otomatik ofsayt sistemi

FIFA'nın gündeminde yarı otomatik ofsayt sistemi var. SAOT adı verilen yeni sistem şu an devam eden Kulüpler Dünya Kupası'nda deneniyor.

Sistem, yapay zekanın sahadaki tüm oyuncuları takip etmesi sayesinde işliyor. Böylece ofsayt, anında kesin ve 3 saniye kadar kısa bir sürede sonuç verebiliyor.

Denemeler olumlu sonuçlanırsa SAOT, sene sonunda Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda kullanılacak.

2023-24 sezonunda Premier Lig ve tüm büyük yerel liglerde kullanılan mevcut ofsayt teknolojisinin yenisiyle değiştirilmesi planlanıyor.

YARI OTOMATİK OFSAYT NEDİR?

Yapay zeka tabanlı teknoloji, otomatik top algılamayı kullanıyor ve hızlıca bir oyuncunun pozisyonunun üç boyutlu modellerini oluştuyor.

Sistem, kameralardan gelen izleme verilerini ve sensör teknolojisini kullanarak topa vuruş anının doğruluğunu iyileştiriyor. Bir oyuncunun 3 boyutlu iskeletinin bir başka oyuncunun vücudunun hangi bölümünün en önde olduğunu belirlemek için modellenme çizerek karar vermede öncülük ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor