FİFA'dan acı itiraf! Ligler Mayıs'ta başlarsa...

FİFA'dan Koronavirüs ile alakalı acı itiraf geldi.

FİFA'dan acı itiraf! Ligler Mayıs'ta başlarsa...

Corona virüs salgını nedeniyle futbola bir süre ara verildi. Sağlık çekincelerinden dolayı liglerin yeniden ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

UEFA'ya üye ülkeler arasında Belarus hariç tüm ülke ligleri, salgın nedeniyle futbol sezonlarına ara vermiş durumda. Coronanın sosyal hayat üzerindeki etkisinin azalmasıyla kısa süre içersinde yeniden maçların başlaması umut ediliyor.

Ancak FIFA'dan yapılan açıklama bunun zannedildiği kadar kolay olmayabileceğini gösterdi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, ilk kez ülke liglerindeki ertelenen futbol sezonuyla ilgili açıklamada bulundu.

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D’Hooghe, Türkiye'nin de içinde bulunduğu erteleme yapan ülkelerde futbol liglerinin mayısta tekrar başlamasının sağlık riski oluşturcağı için doğru olmadığını söyledi, "Mayıs çok erken bir tarih" dedi.

Michel D’Hooghe şunları söyledi: "Liglerin mayısta tekrar başlaması çok erken çünkü bu durumda takımlar bunun 2-3 hafta öncesinde antrenmanlara başlamak durumunda kalacaklar. Bu iyi bir fikir değil, çok riskli bir şey. En azından konuyla ilgili bugün sahip olduğumuz bilgiler ışığında öyle"

"Coronavirüsü mayısta ortadan kalkmış olmayacak. Salgının tepe noktasında ne zaman ulaşacağını bilmiyoruz dolayısıyla futbolun ne zaman tekrar başlayacağını söylemek de mümkün değil". "Futbolun bir ekonomisi de var ama para ve sağlık arasında sağlığı öncelikli göreceksek o zaman böyle düşünmek zorundayız. Aksi takdirde hepimiz bunun bedelini öderiz".

FIFA'nın bu açıklaması yakın bir tarihte maçların tekrar başlamasının çok zor olduğunu gösterirken, ülke liglerinin futbol sezonlarını tescil etmek üzerine devreye sokmaya hazırlandıkları alternatif eylem planlarının da ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne serdi.
 

UEFA'dan kulüplere maddi destek 

UEFA, koronavirüs sebebiyle duran futbola can suyu olmak istiyor.Avrupa futbolunun patronları, salgından dolayı gelirleri sıfıra inen ve borç içende olan kulüpler için Finansal Fair Play kurallarını esnetti.

Kulüplerin borç, maaş ve transfer taksitlerini ödeme zorunluluğu 31 Mart 2020'den, 30 Nisan 2020'ye kadar ertelendi.Yapılan duyuruda, kulüplerin kontrolü dışında gelişen tüm ekonomik sıkıntılar ve finansal hesaplamalar tek tek ele alınacak denildi.

UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarıyla alakalı nihai kararlarını da oluşturulan komisyonun yapacağı çalışmalardan sonra vereceği dile getirildi.Türkiye'deki tüm kulüplerin bu durumdan olumlu anlamda etkilenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler