Fatih Tekke'den hakemlere sitem, video hakem uygulamasına destek

Trabzonspor'un eski futbolcularından Manisaspor'un şimdiki hocası Fatih Tekke, hakem hatalarının giderilmesi adına video hakem uygulamasını destekledi.

Fatih Tekke'den hakemlere sitem, video hakem uygulamasına destek

Manisaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, video hakem uygulamasıyla ilgili olarak, "Bizler, oyuncular eleştirilebiliyoruz ama hakemler de iyi olmak zorundalar. Eğer bunu video hakemlik yapacaksa bunu isterim. Bunun Türk futboluna katkı olacağını düşünüyorum" dedi.



Manisaspor Teknik Direktörü TFF 1. Lig’in 11. haftasında deplasmanda Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile oynayacakları karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 10. haftada oynanan Ümraniyespor maçıyla sözlerine başlayan Tekke, Ümraniyespor maçına beklediklerinin çok altında bir tempoyla başladıklarını belirterek, “Genel hatlarıyla bizim adımıza olumsuz bir maçtı. Golümüzün verilmediğini de es geçmemek gerekir. İkinci yarıda iyi başladığımızda yan hakemin durup dururken devam dediği, orta hakeminde evet dediği bir pozisyonun sonunda saçma sapan bir gol yedik. Giresun maçından sonra da söyledim. Performansların artışı düşüşü olabilir ve bu gayet normaldir. Açıkçası 5-6 tane oyuncumdan bu maçta yüksek performans bekliyordum. Ama bu sayı bu maç için düşüktü. Maçın 90 dakikasında rahatsız olduğum konu temassız oyun oldu. ” diye konuştu.

Fatih Tekke'den hakemlere sitem, video hakem uygulamasına destek

HAKEMLER İYİ YÖNETMEK ZORUNDA

Basın mensuplarının hakemler ve video hakem uygulamasına yönelik sorusuna da yanıt veren Tekke, "Oynadığımız her maçta hakemlerin kararlarının bütün olumsuzluğu bize yansıyor. Attığımız golde çok net bir şekilde karar veriyor ve golümüz verilmiyor. Yediğimiz golde ise hatayı 4.hakeme söylediğimizde ben bunu söyleyemem gibi bir cevap alıyoruz. Sonucunda golü yiyorsun ceza kesilmiş oluyor. Bizler, oyuncular eleştirilebiliyoruz ama hakemlerde iyi olmak zorundalar. İyi olmak ve iyi yönetmek zorundalar. Bu kadar bariz hataların olmaması gerekiyor. Ne yaşanmışsa kuralda karşılığı neyse o olsun. Bu konuda da şuana kadar hakemlerimizin yüzdesi çok fazla değil. Eğer bunu video hakemlik yapacaksa bunu isterim. Bunun Türk futboluna katkı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor