Emre Aksoy, Mehmet Öz'ün iddialarına rakamlarla cevap verdi

Emre Aksoy İdmanocağı Başkanı Mehmet Öz’ün iddialarına cevap verdi.

Emre Aksoy, Mehmet Öz'ün iddialarına rakamlarla cevap verdi

Zağnosspor Kulübü Genel Başkanı Emre Aksoy, İdmanocağı Kadın Voleybol takımı başkanı Mehmet Öz’ün 19 Mayıs Spor Salonu’nun tahsisinde önceliğin hentbola verildiğini söylediği açıklamasına yanıt verdi.


Açıklamasında, Trabzonspor, Zağnosspor ve İdmanocağı takımlarının 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği idman sayılarına ve liglerdeki konumlarına bakılmasının Öz’ün iddiasının aksini gösterdiğini belirten Aksoy; “İdmanocağı Başkanı Sayın Mehmet Öz takımın küme düşmesinin ardından yaptığı açıklamada küme düşmelerinin nedeninin 19 Mayıs Spor Salonu’nun ağırlıklı olarak hentbol takımlarına tahsis edilmesi şeklinde bir beyanda bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Birdal Öztürk’ün de eski bir hentbolcu olmasını öne sürerek salonun tahsisi konusunda hentbola öncelik sağlandığını iddia etmiştir. Bu iddia ve düşüncenin gerçekle bağdaşmadığını gerek Trabzonspor ve Zağnosspor hentbol takımlarının ve İdmanocağı Voleybol takımının 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği idman sayılarına bakmak, gerek söz konusu bu takımların liglerdeki konumlarına bakmak yeterli olacaktır” dedi.

SALONU EN FAZLA KULLANAN İDMANOCAĞI

Takımların Ağustos ayı itibariyle 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirdikleri idman sayılarını vererek açıklamasını sürdüren Aksoy, “Ağustos 2016 itibariyle 19 Mayıs Spor Salonu’nda Trabzonspor Hentbol takımımız 151, Zağnosspor Hentbol takımımız 143 idman gerçekleştirmiş. Öte yandan İdmanocağı Voleybol takımı ise toplamda 175 idman gerçekleştirmiş. Bunlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden aldığımız resmi rakamlar. Takımlarımızın liglerdeki durumlarına baktığımızda Zağnosspor Kadın Hentbol Süper ligde 3’üncü sırada, Trabzonspor Erkek Hentbol Süper Lig’de küme hattının içerisinde 13’üncü sırada. İdmanocağı Voleybol takımı ise küme düşmüş durumda. İdman sayıları ve lig sıralamaları gayet açık ve net” değerlendirmesinde bulundu.

TAKIMLARA AYRICALIK SÖZ KONUSU DEĞİL

İdmanocağı Voleybol takımının küme düşmesinin kendilerini üzdüğünü de ifade eden Aksoy, “Trabzon takımının küme düşmesi hangi branşta olursa olsun bizleri üzüyor. Ancak küme düşen bir takımın başkanının küme düşme nedeni olarak diğer takımlara salon tahsisi konusunda daha çok tolerans gösterildiği şeklinde bir açıklama yaparak söz konusu takımlarımızı küme düşmenin bir nedeni gibi göstermek de bizleri üzdü. Kaldı ki salonlara süper liglerde yer alan tüm takımlarımızın ücreti ödeniyor. Birinden alınıyor diğerinden alınmıyor diye bir şey de söz konusu değil. Sayın Başkan Öz’ün açıklamalarını küme düşmüş olmanın verdiği üzüntünün bir sonucu olarak görüyor, tekrardan süper lige çıkarak Trabzon’umuzu en iyi şekilde temsil etmeye devam etmelerini yürekten istiyorum” şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor