Dünya kupası ateşi! Rusya Suudi Arabistan maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Dünya Kupası heyecanı Rusya Suudi Arabistan maçıyla başlıyor. Sporseverlerin heyecanla beklediği Dünya Kupası'nın ilk karşılaşması Rusya Suudi Arabistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Dünya kupası ateşi! Rusya Suudi Arabistan maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

4 yıl aradan sonra Dünya Kupası heyecanı başlıyor. Rusya'ya yapılacak Dünya Kupası maçları için Rusya'ya dünyanın her yerinden sporsever akın etti. Dünya Kupası'nın açılış maçı evsahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında olacak. Rusya Suudi Arabistan maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak merak ediliyor. 

Dünya kupası ateşi! Rusya Suudi Arabistan maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

2018 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan, bu akşam yapacakları A Grubu maçıyla 25 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. Tarihlerinde sadece bir kez özel maçta karşılaşan iki ekibin tek randevusu 1993'te oldu. 6 Kasım'da Suudi Arabistan'ın El-Huber şehrinde yapılan özel karşılaşma ev sahibi takımın 4-2'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. İki ekip, ilk randevularının ardından bir daha karşılaşmadı.

Başkent Moskova'daki Luzhniki Arena'da oynanacak karşılaşma 18.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Arjantinli hakem Nestor Pitana yönetecek. Pitana'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Juan Pablo Bellati ve Hernan Maidana yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Brezilyalı Sandro Ricci üstlenecek. Karşılaşma TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Rusya ve Suudi Arabistan'ın yer aldığı A Grubu'nun diğer maçında ise 15 Haziran Cuma günü Saint Petersburg Stadı'nda Mısır ile Uruguay karşı karşıya gelecek.

FIFA SIRALAMASI

Suudi Arabistan ise dünya sıralamasında, 67. basamakta yer alıyor. Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya dünya sıralamasında 70. sırada bulunuyor. 

RUSYA'NIN 11. ŞAMPİYONASI

Rusya, ev sahipliği yaptığı şampiyona ile 11. kez bu büyük organizasyonda yer alıyor. Asya Elemelerini Japonya'nın ardından ikinci sırada tamamlayarak Rusya vizesini alan Suudi Arabistan ise tarihinde 5. kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

VAR SİSTEMİ UYGULANACAK

Moskova’da 15 Temmuz’da oynanacak olan final karşılaşmasıyla sona erecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ilk kez Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) kullanılacak. Dünya Kupası karşılaşmalarında VAR’ın karar verme yetkisi olmasa da yanlış futbolcuya kart gösterilmesi, tartışmalı gol pozisyonları, kırmızı kart ve penaltı kararları gibi kritik durumlarda hakeme yardımcı olabilecek.

KUPADA 64 KARŞILAŞMA

Dünya Kupası’nda mücadele edecek olan 32 ülke 8 grupta 4’er takım olarak yer alırken grup aşamasında 3’er maç yapacaklar. 29 Haziran’a kadar gruplarda toplam 48 maç oynanacak. Son 16 turunda 8, çeyrek finalde 4, yarı finalde 2 maç yapılacak. Dünya kupasının 3’üncülük maçı ve final maçıyla birlikte futbolseverler ekranlardan toplam 64 maç izleme olanağı bulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor