Drenajı en iyi stadyum nerede ?

 Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile bir çoğu inşaatçılardan oluşan Rizeli iş adamlarının kurduğu, Rize Yatırım A.Ş tarafından inşa edilen Rize Yeni Şehir Stadyumu bir çok açıdan örnek gösteriliyor. FIFA kriterlerine uygun olarak inşa edilen stad

Drenajı en iyi stadyum nerede ?

 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın talimatı ile bir çoğu inşaatçılardan oluşan Rizeli iş adamlarının kurduğu, Rize Yatırım A.Ş tarafından inşa edilen Rize Yeni Şehir Stadyumu bir çok açıdan örnek gösteriliyor. FIFA kriterlerine uygun olarak inşa edilen stadyum önümüzdeki yıllarda Türkiye'de yapılacak U 20 Dünya Kupası müsabakalarının bir bölümüne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken güçlü drenajı ile de dikkat çekiyor.
 
Rize Türkiye’nin en çok yağış alan ili olmasına rağmen bugüne kadar stadyumda her hangi bir göllenme yaşanmadı. Konu hakkında bilgi veren Çaykur Rizespor İdari Koordinatörü Ensar Halitağaoğlu, “Biz bu stadyumu inşa ederken kesinlikle kar zarar hesabı göz önünde bulundurmadık. Projenin hazırlık aşamasında Rize’nin bol yağış alışını göz önünde bulundurarak yurt içinde ve yurt dışında incelemeler yaptık. Bol yağış alan İngiltere’de ki sahalarda incelemelerimiz oldu. 
 
Yaptığımız incelemeler neticesinde çim bölümün altındaki 50 cm’lik bölümde kırık çakıl kullanmadık. Maliyetinin çok yüksek olmasına rağmen oval dere çakılı kullandık. Kırık çakıl zamanla zeminde kalıplaşıp suyun yol bulmasını engelliyor.
 
Dere çakılında ise bu sorunda karşılaşılmıyor. Bir çok önemli stadyumda göllenme oluşurken bizim sahamızın drenajı güçlü ve özel olduğu için kesinlikle göllenme yaşanmıyor. Geçtiğimiz yıl Rize’de şehir merkezi 1 metre su altına kalıp şehir afet bölgesi ilan edilirken insanlar maça gelemedi. Ancak maçın hakemi sahada her hangi bir sorun bulunmadığı için maçı tatil etmedi. Bu şekilde sahamızın drenaj gücünü test etme imkanı da bulmuş olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler