Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı futbolcu açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, spor gündemine dair önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı futbolcu açıklaması

Özel bir televizyon kanalının spor programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporun pek çok alanında dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu.


TFF 2019'A KADAR ÇÖZMELİ

Türk futbolundaki yabancı oyuncu tartışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Yasalar şu an ne emrediyorsa kulüpler de bunu yapıyor. O kulüplerimiz futbolcuyu niye hazırlar? Milli takım için. Milli takıma hazır olabilmek için oyuncunun oyun saatinin fazla olması, forma giymesi gerekiyor. Bir futbolcu ne kadar fazla oynarsa o zaman milli takıma adaylık noktasında şansı o kadar artacaktır. Şu andaki birçok yabancı futbolcuyla 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış bu yürüyen bir süreç. 2019 için Türkiye Futbol Federasyonu bence kulüplerle oturup bu konuyu masaya yatırmalı ve bunu nasıl yürütelim konusunda durmalarında fayda var. Yabancı oyuncu hiç olmasın mantığı da yanlış. Onların da bizim futbolumuza katacakları çok şey var. Bir de tribünlere ayrı bir renk, hareket getirecektir. " dedi.

KEŞKE KENDİ TOPRAKLARIMIZDAN YETİŞSE

Devşirme oyuncular için konuşan Erdoğan, "İngilizler oynatıyor, Fransızlar oynatıyor. Keşke kendi tohumlarımızdan, kendi topraklarımızdan yetişse ama bu olmuyorsa ve bu dünyanın da bir gerçeğiyse buna da böyle tamamıyla ters bakmanın bana göre pek faydası olmaz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler