Celtic Molde maçı kaç kaç bitti?

 Fenerbahçe'nin de yer aldığı Avrupa Ligi A Grubu'nda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan Molde, henüz galibiyeti bulunmayan Celtic'e, İskoçya'da konuk oldu. Celtic sahaya; Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen, Commons, Rogic, Arms

Celtic Molde maçı kaç kaç bitti?

 Fenerbahçe'nin de yer aldığı Avrupa Ligi A Grubu'nda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan Molde, henüz galibiyeti bulunmayan Celtic'e, İskoçya'da konuk oldu.

Celtic sahaya; Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen, Commons, Rogic, Armstrong, Griffiths 11'i ile çıktı.

Molde ise sahada; Horvath, Linnes, Rindaroy, Forren, Toivio, Hestad, Singh, Hussain, Mostrom, Hoiland, Elyounoussi 11'i ile yer aldı.

9. dakikada sakatlanan Simunovic'in yerine Blackett'ı oyuna alaerak erken bir değişiklik yapmak zorunda kalan Celtic, 10. ve 13. dakikalarda Griffiths ile goller bulsa da ofsayta takıldı. 

21. dakikada Molde, Elyounoussi'nin attığı golle öne geçerken, Celtic'in cevabı gecikmedi. 5 dakika sonra topu ağlara yollayan Commons, skoru eşitledi.

37. dakikada Molde öne geçti. Norveç temsilcisinin 40 yaşındaki kaptanı Hestad skoru 2-1'e getirdi. Öte yandan Hestad, Avrupa Ligi tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu olarak tarihe geçti.

İlk yarıyı 2-1 geride kapatan Celtic, ikinci yarıya etkili başladı ancak ilk 5 dakika içinde yakaladığı fırsatlardan sonuç alamadı.

Molde'de 61. dakikada sakatlanan Mostrom, yerini Erik Hestad'a bırakırken; Celtic'te de Türk golcü Nadir Çiftçi, oyuna 9. dakikada giren Blackett'ın yerine 69. dakikada oyuna dahil oldu.  77. dakikada doğrudan kırmızı kart gören Bitton, Celtic'i 10 kişi bırakırken; 78. dakikada Toivio'nun kullandığı serbest atışta top direğe çarptı.

İkinci yarıda Hoiland'ın yerine oyuna dahil olan Kamara da 83. dakikada üst direği geçemezken, kalan bölümde gol olmadı ve Molde, maçı 2-1 kazandı.

Grupta puanını 10'a yükselten Molde, bitime iki hafta kala gruptan çıkmayı garantiledi. Henüz galibiyetle tanışamayan Celtic ise 2 puanla son sırada kaldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor