Çağlar'ın hedefi Milli Takım

A Milli Futbol Takımı'nın Belçika ile oynadığı karşılaşmada ilk defa milli formayı giyen Denizlisporlu futbolcu Çağlar Birinci, İHA'ya futbol hayatı ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çağlar'ın hedefi Milli Takım

oldum ve Trabzonspor minik takımında futbola başladım. Yaklaşık 10 yıl Trabzonspor alt yapısında ve kısa bir dönem A takımında oynadıktan sonra Orduspor'a kiralık olarak gittim" dedi.

Denizlispor'a gelmeden önce Bakırköyspor'da oynadığını belirten Çağlar Birinci, "Bakırköyspor'da oynarken spor kamuoyunun Baba Kenan olarak tanıdığı Denizlispor futbolcu komitesinden bir ağabeyimiz beni 4 maçta izlemiş ve alınmam için rapor yazmış. Denizlispor'a gelmeden önce hedefim Süper Lig'de bir takımda oynamaktı. Şimdi bunu başardım ve her geçen gün çıtayı biraz daha yükseltmeye çalışıyorum. Artık Süper Lig'de oynuyorum ve A Milli Futbol Takımı'na gittim. Artık bu çıtayı koruyup, 4 büyük takımdan
birinde futbol oynamak istiyorum" dedi.

Belçika maçında kendisini ilk 11'de gördüğünde çok şaşırdığını belirten Çağlar, "Benim yerimde kim olsa şaşırırdı. Ama bu çok güzel bir şaşkınlıktı. Milli formayı giymek onur ve gurur verici bir şey. Fatih Terim hocam sağolsun bana güvendi ve formayı bana verdi. Ben de o formanın hakkını verdiğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Kendisini eleştirenlerle ilgili açıklamalarda da bulunan Çağlar, "Beni eleştirenler art niyetli kişiler. Benim oyunuma bakıp, bakmadan yorumlar yapıldı. Tabiki eleştiriler olacak. O eleştiriler benim velinimetim. Büyük ağabeylerimiz konuşacak, ben de onlardan kendime pay çıkaracağım. Ama bu eleştiriler art niyetli olmamalı" açıklamasında bulundu.

Türkiye'de örnek aldığı futbolunun Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin eski defans oyuncu Abdullah Ercan olduğunu belirten Denizlisporlu Çağlar Birinci, "Çocukluğumda, Trabzonspor'da oynadığı zamanda Abdullah Ercan'ı çok beğeniyordum. Çok iyi bir sol kanat oyuncusuydu" dedi.

Türkiye'nin dünya kupası elemelerinde hedefine ulaşacağına inandığını belirten Çağlar, "Türkiye'nin gücü ortada. Sonuçta dünya 3.'sü olmuş bir takım. Belçika maçında bir şanssızlık yaşadık. Bu şanssızlıkları aşacağımıza inanıyorum. Türk milli takımı şampiyon olmasa bile girdiği turnuvalarda dereceye giriyor. Bunu yine başaracak güçte" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor