Çağdaş Atan: Abdullah Avcı'ya danıştım

Alanyaspor teknik direktörü Çağdaş Atan dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Çağdaş Atan: Abdullah Avcı'ya danıştım

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve Alanyaspor teknik direktörü Çağdaş Atan gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Bakasetas'ın Trabzonspor'a gitmesiyle ilgili konuşan Atan ayrıca noşta olduğu dönemde Abdullah Avcı'ya da taktik danıştığını söyledi.

Çağdaş Atan şöyle konuştu;

Bakesatas'ın transferine onay verdim. Kulübe büyük bir gelir kaynağı olacaktı ve oyuncumun hayali büyük takımlara gitmekti. Bize ve oyunumuza büyük katkıları oldu. Hak ettiği kontratı aldı, ona başarılar diliyorum. Benim amacım kendimin büyük kontratlar alması değil oyuncularımızın büyük kontratlar alması ve market değerlerinin artması. Bakasetas sonrası tabi ki güç kaybettik, skorer matematiği olan bir oyuncuyu kaybettik ama dinamizmi artırma, pas ritmini hızlandırma şansı yakaladık. Kendimi de denemek istedim. 10'suz neler yapabileceğim konusunda. Bakasetas gittikten sonra da iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. 

Abdullah Avcı ile çalışmadığı dönemde cesaret etmeye korktuğum bazı şeyleri danıştığım oldu. Galatasaray maçında mesela ilk defa 3-4-1-2 pres yapacaktık. Biz o zamana kadar 4-4-2 pres yapmaya çalışıyorduk. İlk kez birebir kaleciye kadar pres yapmayı düşünüyorduk, planım o şekildeydi. Abdullah Avcı'ya sormuştum ne düşünüyorsunuz diye "Hiç korkma öyle de git" dedi. Ben de o cesaretle ilk kazandığımız maçta o sistemi uyguladım..

Benim Alanyaspor ile 3 yıllık sözleşmem var. Bu sözleşmeyi burada tamamlayarak büyük tecrübe kazanmak istiyorum. Son dönemde Avrupa'da çok önemli oyuncularımız çok önemli takımlarda oynuyor. Ama teknik direktör gönderemiyoruz. En son Fatih hoca Avrupa'da çalıştı. Uzun süre sonra Avrupa'da çalışan ilk teknik direktör olmak istiyorum. 

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor