Busenaz Sürmeneli: "İki olimpiyat altın madalyası alarak profesyonel boksa geçmek istiyorum"

Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli açıklamalarda bulundu.

Busenaz Sürmeneli: "İki olimpiyat altın madalyası alarak profesyonel boksa geçmek istiyorum"

Olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyatları’nda da dövüşmek istediğini aktararak, “2024 Paris o-Olimpiyatları'nda da dövüşmek istiyorum. Neden iki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmeyeyim ki. İnşallah bu olur” dedi.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 69 kiloda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli, açıklamalarda bulundu. Şampiyon boksör, başarısının ardından herkesin kendisine gururla baktığını ifade ederek, “Hala bakıyorlar. Trabzon'a gidince, ülkeme gelince, İstanbul'da gezerken herkes gurur duydu. Her bir sporcunun yaşaması gereken çok güzel ve çok özel duygular bunlar. Elim kalktıktan sonra böyle bir yere düştüm. Aslında maça çıkarken ‘sen yenilsen de ağlamayacaksın’ dedim ama gerçekten insan dayanamıyor. O bayrağını üstte olduğunu gördüğünde duygularına hakim olamıyor. Çok mutluyum. O bayrağımı orada dalgalanırken, İstiklal Marşı'nı okurken boğazım düğüm düğüm oldu, ağladım. İlk defa İstiklal Marşı’nı söylerken ağladım çünkü düşünsenize 13 sene bir hayalinizin peşinden koşuyorsunuz. Sabah akşam, gece gündüz ve sonra onu ellerinizin avuçlarınızın içinde tutabiliyorsunuz. Çok özel ve çok güzel duygular. İnşallah nice madalyalar getiririm de insanları böyle mutluluktan ağlatırım” şeklinde konuştu.

"İki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmek istiyorum”
Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyatları’nda da dövüşmek istediğinin altını çizerek, şu cümlelere yer verdi:

“Aslında yaptığım boks, profesyonel boksu andırıyor çünkü profesyonel boksu çok izliyorum ve onların yaptığı hareketleri kendime katmak istiyorum. Ülkemi bir kez daha gururlandırmak istiyorum. 2024 olimpiyatlarında da dövüşmek istiyorum. Neden iki olimpiyat altın madalyasıyla profesyonel boksa geçmeyeyim ki. İnşallah bu olur. 2024’te de şu andan iddialıyız. Hedefimizi oraya koyduk. Orada da altın madalya alıp ondan sonra belki bir olimpiyat daha madalya bir olimpiyat daha olur ya da olmaz ya da profesyonel olur ama ilerleyen zamanlarda profesyonel boks yapmak çok istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor