Borsada GS'nin başkanı da var!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, borsada eski futbolcu Mecnur Çolak liderliğinde yapılan 100 milyon liralık vurgun için “örgüt şeması” çıkardı. Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ile 8’inci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi A

Borsada GS'nin başkanı da var!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, borsada eski futbolcu Mecnur Çolak liderliğinde yapılan 100 milyon liralık vurgun için “örgüt şeması” çıkardı. Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ile 8’inci Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Şener, şemada “Örgüte para sağlayan büyük sermaye sahipleri” tanımıyla yer aldı.

BORSADA manipülasyon iddialarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada hazırlanan örgüt şemasına ilginç isimler girdi. Süleyman Demirel’in kayınbiraderi Ali Çetin Şener ve Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren de örgüt şemasında yer aldı. Süren ve Şener, 52 kişiden oluşan örgüt şemasında 7 kişi ile birlikte “Örgüte para sağlayan büyük sermaye sahipleri & şirket yöneticileri” sınıfında yer alıyor. 4 şüphelisinin firarda olduğu şema, örgüt yöneticileri, örgüt üyeleri, örgüt üyesi aracı kurum çalışanları, örgüt üyesi yurt dışına para çıkaranlar, örgüt üyesi kamu görevlileri, örgüte üye olmayıp suç işleyenler ve örgüte para sağlayan büyük sermaye sahipleri & şirket yöneticileri adı altında 7 sınıfa ayrıldı.

Mecnur Çolak yönetiyor

26 kişi ile birlikte tutuklanan Mecnur Çolak, oğlu Adnan Çolak ve Mehmet Uğurlu ile birlikte örgüt yöneticisi konumumda. Savcı tarafından serbest bırakılan A milli takım kaleci antrenörü Engin İpekoğlu ve A milli takım maç ve oyuncu izleme sorumlusu Şenol Ustaömer örgüte üye olmayıp suç işleyenler bölümünde bulunuyor. 38 kişinin gözaltına alınıp 26’sının tutuklandığı aynı soruşturma kapsamında, 47 kişilik bir liste daha hazırlanmış ancak bu kişiler gözaltına alınmamıştı.

‘Büyük sermaye’ tanımı

Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele polisi ve SPK uzmanlarının ortak takibi ile borsada manipülasyon yaparak, yaklaşık 100 milyon liralık haksız kazanç sağlamakla suçlanan Mecnur Çolak ile birlikte 26 kişinin tutuklandığı soruşturmada örgüt şeması oluşturuldu.

Mali şube polisinin hazırladığı şemanın en tanınmış isimleri ise Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Kayınbiraderi Ali Çetin Şener. Şener ile birlikte Etem Aras, Şadan Kök, Mustafa Ercura, Süleyman Salur, Fehmi Atmaca, Cemil Çarmıklı’nın isimleri de şemada aynı sınıfta bulunuyor.

Polisin hazırladığı borsa örgütü şeması

Örgüt yöneticileri: Mecnur Çolak, oğlu Adnan Çolak ve Mehmet Uğurlu. Ali Öztürk, Aylin Çelik, Kadir Özkanat ve Ziya Makaracı ise örgüt liderlerinin yarımcıları olarak belirlenmiş.

Örgüt üyesi aracı kurum çalışanları: Emine Öner ve Nuşin Çağlı.

Örgüt üyesi yurt dışına para çıkaranlar: Beki Ruso, Semih Koen. Beki Ruso’nun firarda olduğu belirtiliyor.

Örgüt Üyeleri: Sunay Pamuk, Ahmet Özgür, Zülabidin Özay, Türker Demir, Sinan İyik, Yunus Ordu, Emre Nuhoğlu, Recep Topçu, Hasan Utebay, Serhan Türkoğlu, Nihat Çukurkaya, Belgin Atalay, Erdal Altay, Sinan Bilgin, Osman Yazar, Hüseyin Adalı, Fazıl Dindar, Cüneyt Güler ve Mustafa Ülkan Delikan yer alıyor. Örgüt üyesi olduğu iddia edilen şüphelilerden Zülabidin Özay ve Mustafa Mollaoğlu’nun da firarda olduğu öğrenildi.

Örgüt üyesi kamu çalışanları: Ali Önder Okuklu. Okuklu’nun İstanbul Adliyesinde memur olduğu ve tutuklanan Mechur Çolak’a bazı dosyalar hakkında bilgi verdiği öne sürülüyor.

Örgüt üyesi olmayıp suç işleyenler: Adem Kartal, Faik Ulutaş, İrem Uğurlu, Şaban Adalı, Şenol Ustaömer, Murat Araz, Murat Öztürk, Engin İpekoğlu ve İsmail Timoçin. Emniyet Müdürlüğünde 4 gün boyunca tutulan bu kapsamdaki şüpheliler savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler