Beşiktaş'a gol atan Trabzonlu futbolcu gündeme oturdu!

Trabzonlu futbolcu Mertcan Çam, Tarsus İdman Yurdu formasıyla Beşiktaş'a gol attı eski defterler açıldı.

Beşiktaş'a gol atan Trabzonlu futbolcu gündeme oturdu!

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Tarsus İdman Yurdu 5. tur maçında İstanbul'da karşı karşıya geldi. Beşiktaş maçı 3-1 kazanırken Güney ekibinin 80. dakikada tek golünü atan Trabzonlu Mertcan Çam en dikkat çekici isimdi.

Şanlıurfa'da yöneticilerin saldırısına uğradı

16 Kasım 1995 doğumlu olan ve Trabzonspor altyapısından yetişen Mertcan Çam, 3 Temmuz 2014’te Trabzonspor ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İlk 1,5 yıl Trabzonspor U21 takımının formasını giydikten sonra Şanlıurfaspor’a kiralık gönderildi. 3 ay önce çok büyük bir talihsizlik yaşadı, Şanlıurfaspor kulüp yöneticilerinin saldırısına uğradı, şehri terk etmek zorunda kaldı.

Bonservisine hiç para ödenmedi

Daha sonra yine 2. Lig'den Bandırmaspor’a kiralık gitti. Bandırmaspor’da oynadıktan sonra Trabzospor'a geri döndü. Oradan Trabzon Hekimoğlu takımına geçti. Şubat 2020'de sözleşmesi feshedildi. Yaklaşık 1 yılı kulüpsüz geçirdi. Eylül ayında Tarsus İdman Yurdu ile sözleşme imzaladı. Tarsus İdman Yurdu formasıyla ligde 3 gol ve 3 asistle oynayan Mertcan için şu ana kadar hiç bonservis ödenmedi.

İki kulüp arasında anlaşma

Çam’ın, Trabzonspor'dan Beşiktaş’a transferi konusunda her iki kulüp arasında sözleşme imzalanmıştı. 2018 yazında Mertcan Çam, Trabzonspor’da 4 yıldır profesyonel futbolcu olmasına rağmen, A Takımı’nın formasını sadece 3 dakika giymişti. 2015 yılında Türkiye Kupası'nda Sivas'a karşı alınan 3-1'lik maçın son üç dakikası dışında bordo mavili forma giymeyen Mercan Çam için Trabzonspor ve Beşiktaş arasında 29 Ocak 2018 tarihli bir sözleşme imzalanmıştı.

Buna göre sözleşmesi 15 ay sonra bitecek Mertcan için Beşiktaş 750 bin dolar bonservis ödeyecekti. Yüzde 18 KDV ile siyah beyazlıların kasasından çıkacak para 885 bin dolardı. Beşiktaş, 175’er bin dolarlık 5 eşit taksit halinde bu ödemeyi yapacak ve Mertcan yeni sezonda Beşiktaş bünyesinde olacaktı. Mertcan sakatlansa ya da formsuz bir görüntü ortaya koysa da Beşiktaş’ın vazgeçme hakkı bulunmuyordu.

Transfer olduğundan haberi yok!

Beşiktaş'ın Trabzonspor'dan transfer ettiği ancak futbolcu Mertcan Çam'ın bu transferden haberi olmadığı ortaya çıktı. Merhan Çam belgelerin ortaya çıkmasından sonra 9 Mart 2018'te yaptığı açıklamada "Bu transfer nasıl gerçekleşti hiç bilmiyorum. Ancak Beşiktaş’ın beni istemesi ve sözleme yapması benim için büyük bir gururudur" dedi.

Beşiktaş sözleşmesini feshetti

Dönemin Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2018 Temmuz ayında "Mertcan Çam ile yaptığımız anlaşmayı feshettik. Kendisi anlaşma şartlarına uymadı"açıklaması yaptı.

Beşiktaş'a gol attı!

Önce Şanlıurfa'da yöneticilerin saldırısıyla sonra Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki gizli anlaşmayla adını duyuran Mertcan Çam, gece Vodafone Park'a ilk kez 2. Lig takımı Tarsus İdman Yurdu formasıyla çıktı. '2018'de Beşiktaş'a transfer olduğundan haberi olmayan' orta saha oyuncusu, 80. dakikada Beşiktaş ağlarını havalandırmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor