Barcelona PSG maçının golleri ve özeti

Barcelona PSG'yi 6-1 devirerek tarih yazdı. İspanyol devi imkansızı başararak adını çeyrek finale yazdırdı. İşte Barcelona PSG maç özeti

Barcelona PSG maçının golleri ve özeti

Şampiyonlar Ligi'inde bir hayal gerçeğe dönüştü. Son 16 turunun ilk maçında Fransa'da Paris Saint Germain'e 4-0 yenilerek turu zora sokan Barcelona, Nou Camp'ta ağırladığı rakibini 6-1 yenerek tam anlamıyla tarih yazdı. Barcelona PSG maç özetini haberimizden izleyebilirsiniz...


İspanya La Liga'nın zirvesindeki Barcelona, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda ilk maçta 4-0 yenildiği Paris Saint Germain karşısında tarih yazarak rövanşta 6-1 kazanıp adını çeyrek finale yazdırdı. Katalanlara galibiyeti getiren golleri 3'te Suarez, 40'ta kendi kalesine Kurzawa, 50'de penaltıdan Messi, 88'de Neymar, 90'da penaltıdan Neymar ve 90+5'te Sergi Roberto kaydetti. PSG'nin tek golü ise 62. dakikada Cavani'den geldi.

Almanya Futbol Federasyonu’ndan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin'in yönettiği maçta Arda Turan yedek kulubesinde başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça çok hızlı başlayan Barcelona, henüz 3. dakikada Suarez'in kafa golüyle üstünlüğü ele geçirdi.

Sert geçen mücadelenin 40. dakikasında Kurzawa'nın kendi kalesine attığı golle farkı 2'ye çıkaran ve tur için umutlanan Barcelona, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Barça, 50. dakikada Arjantinli yıldızı Messi'nin penaltıdan attığı golle skoru 3-0'a taşıdı ve mucizeyi gerçekleştirme yoludna büyük bir adım attı.

52. dakikada PSG gole çok yaklaştı ancak Uruguaylı golcü Cavani direğe takıldı. 10 dakika önce direği geçemeyen Cavani, 62. dakikada topu ağlara gönderdi ve Paris Saint Germain'e büyük bir avantaj getirdi.

Arda Turan, 65. dakikada Iniesta'nın yerine oyuna dahil olurken; Neymar'ın 88. dakikada attığı golle farkı yeniden 3'e çıkardı. 90. dakikada penaltıdan bir gol daha bulan Neymar, skoru 5-1'e taşıdı ve takımını umutlandırdı. 90+5'te sahneye çıkan Sergi Roberto, topu ağlara yolladı ve Barça, sahadan 6-1 galip ayrılarak inanılmazı başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı.
BARCELONA PSG MAÇ ÖZETİ

6. GOLÜ TÜM TRİBÜN ATTI

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında 6-1'lik tarihi galibiyetle Paris Saint Germain'i eleyip çeyrek finale yükselen Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique, "İnanç bu zaferin kilidi oldu. 6. golü tüm tribün attı." dedi.

Barcelona'nın oyuncuları, teknik heyeti, yöneticileri ve taraftarları çeyrek finale yükselmenin sevincini yaşadı. Teknik direktör Luis Enrique, Camp Nou'daki maç sonrası sahanın ortasında dans ederek galibiyeti kutladı. Luis Enrique, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk maçta Fransa'da aldıkları 4-0'lık yenilgiye rağmen oyuncularının turu geçeceklerine olan inancını asla kaybetmediğini söyledi.

Futbolcularının sahada inanılmaz bir heyecan ve azimle mücadele ettiğini vurgulayan İspanyol teknik adam, "İlk maçtan sonra böyle bir tur geçmenin zevkini çıkardım. İnanılmaz bir geri dönüş oldu ve bu çeyrek finale kalan diğer takımların çok da hoşuna gitmeyecektir." ifadelerini kullandı.
barcelona-psg-maç-özeti

Şampiyonlar Ligi'nin kötü bir maçı affetmediğini anlatan Luis Enrique, Paris'te 4-0 mağlup oldukları maçtan sonra "hatalarından ders aldıklarını" belirtti. Turu Barcelona taraftarlarına adadıklarını ifade eden Luis Enrique, şöyle konuştu:

"Futbol inanılmaz bir spor. 41. dakikada 3-1 ile turun dışındasınız, maç sonunda 6-1 ile çeyrek finalde. Sergi Roberto genç takımdayken hep gol kaçırıyordu. 'Gökkuşağına bile gol atamıyorsun' diye ona hep şaka yapıyordum. Bugünü ne çocuklar ne de büyükler unutacak. Bu akşam bayram ama yarın sabah yataktan kalktığımızda hemen Deportivo maçına konsantre olmalıyız."

ZAFERİN ARDINDAN OYUNCULARIN SÖZLERİ

Büyük zaferin ardından birçok Barcelonalı oyuncu görüşlerini belirtti ve işte bunlardan bazıları: 

Andres Iniesta

"Tarihi bir performansa tanıklık ettik."

"İnanmayı hiç bırakmadık. Hemen hemen imkansızdı ama gerçekleşti."

Neymar Jr

"Daha hiçbir şey kazanmadık, Şampiyonlar Ligi'nde gidecek çok yolumuz var."

"PSG'nin bugün yaşadığını her takım yaşabilir."

Gerard Pique 

"Geri dönüşler gördük ama böylesini asla yaşamamıştık."

"Bizi gömmek istediler ve bir gün tahtı bırakacağız ama bugün hala en iyi olduğumuzu kanıtladık."

Javier Mascherano

"Umudumuzu koruyacak sabıra sahiptik, ama çılgıncaydı. 

barcelona psg maçının golleri

PSG CEPHESİ

Tarihi mağlubiyetin ardından sahayı büyük hayal kırıklığı içinde terk eden Paris Saint Germain'in teknik direktörü Unai Emery, basın toplantısında, bu müsabakada Paris'te olanların tersini yaşadıklarını belirtti. Barcelona'dan üstün bir futbol oynamayı başaramadıkları öz eleştirisini yapan Emery, "Benim ve takım için negatif bir tecrübe oldu. Bundan ders almak gerekir. Çok büyük bir fırsatı kaçırdık. Tüm kazancımızı son 3 dakikada kaybettik." ifadelerini kullandı. Emery, maçın Türk asıllı Alman hakemi Deniz Aytekin'in verdiği bazı kararları eleştirerek, "Hakem kararları bize zarar verdi. Penaltılar şüpheli." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler