Balaban Demirören ile görüştü !

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi  ve TFF Amatör işler kurul üyelik görevlerini yürüten TÜFAD Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir kez daha görüştü.TÜFAD Trabzon şube başka

Balaban Demirören ile görüştü !

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi  ve TFF Amatör işler kurul üyelik görevlerini yürüten TÜFAD Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir kez daha görüştü.

TÜFAD Trabzon şube başkanı Nurettin Balaban görüşmenin ardından yaptığı açıklamada TFF başkanı Yıldırım Demirören’e Antrenörlerin çözüm bekleyen sorunlarını ilettiklerini söyledi. 
 
Balaban Futbol antrenörlerinin ve eğitmekte oldukları sporcuların çözüm bekleyen yığınla sorunları olduklarını belirterek”  Antrenörlerin sorunlarının çözümü için başta TFF Başkanımız  olmak üzere ,çözüm üretecek TFF yetkililerine ulaşıyoruz .  Onlara sorunlarımızı ve  düşüncelerimizi  aktarıyoruz” dedi.
 
Türkiye’de 18 bin futbol antrenörü olduğunu belirten Balaban “Ülkemiz geniş coğrafyasında TFF çatısı altında  18.000’in üzerinde aktif  futbol antrenörü ,3.500 üzeri  profesyonel  futbolcu ve 230.000 ‘in üzerinde  amatör futbolcu var. Bu çatı altındaki 18.000 ‘in üzerindeki  futbol antrenörlerinin eğitim programlarının hukuksal ve yapısal durumu sorunlu.
 
 Eğitim veren kişilerin yeterliliği ve kalitesi ,eğitim sürelerinin  içeriği ve organizasyon yapıları,Lisansların çalışma alanları,UEFA lisanslarına geçiş takviminin önemi,lisanslar arası geçiş,kurs ve güncelleme ücretlerinin  antrenörlerin maddi kazanımları ile adil orantılı düzenlenmesi gerekir. Ayrıca kurslara katılma süreçlerindeki hakkaniyet konuları gibi sorunlar  çözüm bekliyor dedi.
 
Balaban Futbol geliştirme direktörlüğü görevinde istikrarını şart olduğunu belirterek” Bu sorunların çözümü için ilk olarak, TFF Futbol Geliştirme Direktörlüğünün (FGM) devamlılık göstermesi gerekir. Bu göreve getirilecek teknik adamların alanlarının bu sorunlara yönelik olması gerekir. Yine bu göreve talip olan veya getirilmesi planlanan  teknik adamların  en az 10 yıl bu görevde  kalma şartının getirilmesi şarttır. Bu konuda ki i taleplerimizi ilgili makamlara görüş olarak sunmaktayız.
 
Ülkede ki kalitesiz yabancı futbolcu sayısının ülke futboluna zarar verdiğini de sözlerine ekleyen Balaban “Ülkemizdeki yabancı futbolcu sayısının kalitesizliği ve fazlalığı , milli takımlardaki  son yıllardaki başarısız tablonun ortaya çıkmasına neden oldu. Bunun ışığında  maalesef TFF bu günkü yapısıyla tüm enerjisini  126 tane profesyonel kulübe veriyor. 
 
4.850 amatör kulüp ve burada futbol oynayan 230.000 üzeri amatör futbolcunun eğitim anlayışları,şartları ve süreçleri,tesis yetersizliği,sosyal güvence  sorunları ve bu futbolcuların ülke genelinde takibi ve desteklenmesi  gibi sorunlar büyüyor. Bu olumsuz tablonun değiştirilmesi için Kars’tan, Edirne’ye kadar ülkemizin her karesindeki tüm sorunlar tespit edilip, benimde görev yaptığım ve 8 aydır toplanamayan TFF Amatör işler kurulunun her ay düzenli olarak toplanması ve tüm bu sorunların çözümü gerekmekte. 
 
Bu gibi konularda basınımıza çok ihtiyacımız var. Bu  konuların sürekli olarak projeler halinde gündemde tutulmasının ülkemiz  ve ülkemiz sporuna  büyük kazanımlar getireceğinin unutulmaması gerektiğini belirtmek isteriz”dedi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor