BAL takımlarının koronavirüs test maliyetleri nasıl karşılanacak? Haber61 ayrıntılara ulaştı

Bölgesel Amatör Liglerde mücadele edecek Trabzon takımların koronavirüs testlerinı nasıl yaptıracak? Test maliyetleri nasıl karşılanacak?

BAL takımlarının koronavirüs test maliyetleri nasıl karşılanacak? Haber61 ayrıntılara ulaştı

Trabzon’u temsil edecek olan 7 Bölgesel Amatör Ligi takımlarını yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bölgesel Amatör Lig için beklenen gün geldi. BAL müsabakalarının başlama düdüğü 17 Nisan'da çalıyor! Tüm takımlarımıza hayırlı, uğurlu olsun. Sağlıkla, dostlukla geçecek başarılı bir lig diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haber61’den Okan Çıtlak’ın haberine göre; Kasapoğlu’nun bu açıklamasından sonra BAL’da mücadele edecek takımlar için koronavirüs testi maliyeti merak konusu oldu. Profesyonel takımların her maç öncesi yaptırdığı ve maç başına maliyeti 10-12 bin TL civarında olan testin, Amatör futbol takımlar için ise 5-6 bin TL civarında olacağı belirtildi. Sezonluk 40-50 bin TL’yi bulan COVid-19 testlerinin birçok amatör takım açısından karşılanmasının zor olduğu belirtildi.

Kasapoğlu’nun daha sonra açıklanacağını vurguladığı şartlara Haber61 ulaştı. Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı’na iki teklif sunuldu.

Sunulan ilk teklifte sahada görev yapacak 25 kişinin koronavirüs testlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanıp, karşılaşmayı izlemek isteyen yöneticilerin ise kendi imkanları ile yaptıracakları testler ile müsabakaya girişlerinin sağlanması yönünde oldu.

Aşı ve test..

Sağlık Bakanlığı’na sunulan ikinci bir çözüm yolu ise amatör müsabakalarda görev alacak tüm sporcuların koronavirüs aşısı olmaları, yöneticilerin ise maç öncesi koronavirüs testi olmaları şeklinde oldu.

Ayrıca her iki planda da saha içinde görev yapmayacak kulüp görevlilerinin testleri kulüp tarafından karşılanacak. Örneğin deplasman için yola çıkılan otobüs şoförü kulüp sorumluluğunda olacak.

Haber61’in edindiği bilgiye göre Sağlık Bakanlığı tarafından bu tekliflerden biri kabul edildi. 17 Nisan’da başlayacak karşılaşmalar öncesi ise izlenecek yol açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler