Almanya’da Trabzonlu futbolcu Furkan Aydın'a şok: Erdoğan aleyhinde konuşmadım diye...

Almanya'da Bölgesel Lig takımı Altona 93'te forma giyen Trabzonlu futbolcu Furkan Aydın'ın sözleşmesi tartışmalı şekilde sonlandırıldı. Futbolcu "Erdoğan aleyhinde konuşmadım, sözleşmemi feshettiler!" dedi.

Almanya’da Trabzonlu futbolcu Furkan Aydın'a şok: Erdoğan aleyhinde konuşmadım diye...

Haber61 Özel Haber

Türkiye'nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrası Avrupa ülkelerini Türkiye’ye karşı takındığı tavır futbolda da oldukça kendini gösterdi. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da Cenk Enver Şahin’in harekata destek verdiği için St. Pauli’de sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yine bir Türk futbolcunun başına aynı olay geldi.

Aslen Trabzonlu olan Hamburg doğumlu Furkan Aydın forma giydiği Alman ekibi Alton 93’te tartışmalı şekilde sözleşmesi feshedildi.

Sosyal medyada harekata destek veren paylaşımda bulunan Furkan Aydın, kulüp tarafından önce ikinci takıma gönderildi sonra da sözleşmesi feshedildi. Kulüp menajeri Andreas Klobedanz bu gelişmeyi sportif bir karar olarak açıklayarak performansı nedeniyle olduğunu belirtse de Türk futbolcu Aydın aynı fikirde olmadığını açıkladı.

ERDOĞAN ALEYHİNDE KONUŞMAM İSTENDİ

Aydın verdiği bir röportajda tamamen politikadan bağımsız olarak sporu temsil edemeyeceğini belirterek “ Kulüp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde açıklama yapmamı istedi. Bunu yapmayınca ikinci takıma gönderildim. Daha sonrada beni arayarak sözleşmemi feshetmek istediklerini söylediler. “ dedi.

Bu açıklamanın ardından konuşan kulüp menajer, Klobedanz ise kararlarının siyasi olmadığını belirterek “ İnstagram’da yayınladığı fotoğraf ile bir alakası kesinlikle yok. Bu eleştirildi, hayranlarla diyaloğa da girdi. Ama bu kararın bununla bir ilgisi yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler