"Akyazı'dan vazgeçmedik "

Başesgioğlu, Özak ve beraberindekileri Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu heyete kulüp ve yapılan işlerle ilgili bilgiler verdikten sonra Başesgioğlu'na bir plaket takdim etti. Sporda

"Akyazı'dan vazgeçmedik "

Başesgioğlu, Özak ve beraberindekileri Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu heyete kulüp ve yapılan işlerle ilgili bilgiler verdikten sonra Başesgioğlu'na bir plaket takdim etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzonspor'u bir kez daha ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Fenerbahçe maçındaki futbol nedeniyle takımımızı kutlayan Başesgioğlu, "Futbol kalitesi ve saha içi ve dışı olarak örnek bir derbi oldu. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Bu davranışlar lig sonuna kadar sürer umarım. Arzumuz Türk futboluna kalite gelmesi. Yenen ve yenilen buna razı gelsin. Uzun yıllar örnek gösterilecek bir derbi oldu. Seyircilere de teşekkür etmek lazım. Her yönüyle mükemmeldi. Trabzonspor'a bundan sonraki maçlarında da başarılar diliyorum. Trabzonspor Türk futboluna her zaman değerler katmış bir kulüptür. Trabzonlular futbolu seviyorlar. Temennimiz Avrupa'da da başarılı olunmasıdır" dedi.

Akyazı'dan vazgeçmedik

Akyazı Projesi'ni de değerlendiren Bakan Başesgioğlu, "Özellikle Süper Lig takımlarımızın bulunduğu illerde çağdaş statların yapılması arzumuz. Kayseri'de yapılan stat var. Galatasaray'ın yaptığı stat var. Konya'da proje aşamasında olan bir stat var. Trabzon'da da böyle bir stat yapılmasını arzu ediyoruz. Bu konudaki isteğimizde bir kırılma söz konusu değil. Bunun için kıyı kanununda arkadaşlarımızla birlikte özel bir düzenleme yaptık. Yasal zemini hazırlandı. Ancak finansman modeliyle ilgili bir problem yok. Bizim yeterli bütçemiz yok. Mutlaka yap işlet devret modeli olmalıdır. Bu da piyasa şartlarına tabi hususlar. Vazgeçmiş değiliz. Ancak UEFA maçları olacak, bunun için mevcut stadı modernize etme düşüncemiz var. Sayın Başbakanımız da konuyu yakın takip ediyor. Somut bir gelişme olursa paylaşacağız" diye konuştu.

Projelerle yatıp kalkıyoruz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise Akyazı projesiyle ilgili şunları söyledi: "Başbakanımız konuyla ilgili verdiği sözü yerine getirerek kıyı kenar kanununda değişiklik yaptırdı. Daha önce böyle bir örnek yok. Kıyıda birşey yapmak mümkün değil. Ancak geçen yasayla birlikte stadyum ve konaklama adına inşaat yapılabilir. Başbakanımız bu stadı yapacağım diye söz vermedi. Kayseri'de stadı Belediye yapıyor. Girişimci bulunması gerek. Dolgu alan olmadan yapılabilir mi düşüncesi oldu ve çeşitli çalışmalar da yapıldı. Bu proje aşağı yukarı 80-90 milyon dolarlık bir proje. Avni Aker'in yerine de bir proje yapıldı. Bununla yatıp bununla kalkıyoruz. Sürekli Başbakanımız'a bilgi veriyoruz. Başka bir firmanın daha çalışması oldu. Ancak 19 Mayıs Spor Salonu ve Avni Aker'in bulunduğu yer Akyazı'yı karşılamıyor. Bunun üzerine ne ekleyebiliriz diye çalışmalar da yaptık. Ancak şuandaki tabloda girişimciler burayı yapamıyorlar. Sadri Bey de uğraşıyor. Dolgu alanı küçültülüp yapılabilir. Bunun maliyeti de 90 milyon dolar gibi bir meblağ. Sayın Başbakan, Murat Bey, Sadri Bey ve ben uğraştık. Rafa kalkmadı. Heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. Yasa değiştirilen projenin peşi bırakılmaz. Çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Avni Aker yıkılmadan yapılsın

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi:

 "Sağolsun bu konuda Sayın Bakanımız ilgili. Yavuz Selim ve Avni Aker şehrin sembolü olmuş. Yılda 642 maç yapılıyor Yavuz Selim'de. Antrenmanlar yapılıyor. Bu projenin yapılması için Avni Aker'i vermek demek, bir kolu koparıp diğer kolu yapmak demek. Biz yüzsüzlük yapıp Avni Aker'i yıkmadan yeni projenin yapılmasını istiyoruz. Bir formül bulunsun istiyoruz. Şehrin çağdaşlaşması açısından yeni proje önemli ancak Avni Aker ve Yavuz Selim'in yıkılmasına amatör kulüplerimiz de çok tepkili."

Heyet daha sonra kısa bir süre önce restorasyonu yapılan restaurant ve kondisyon salonunu gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor