A Milli takım da tehlikede !

Şike davasında savcının istediği cezalar Türkiye'nin başını ağrıtabilir. UEFA Disiplin Komitesi, savcılığın taleplerini dikkate alırsa, başta milli takımlar olmak üzere Trabzonspor ve Galatasaray hariç temsilcilerimize Avrupa kapısı kapanabilir. Türkiye’d

A Milli takım da tehlikede !

Şike davasında savcının istediği cezalar Türkiye'nin başını ağrıtabilir. UEFA Disiplin Komitesi, savcılığın taleplerini dikkate alırsa, başta milli takımlar olmak üzere Trabzonspor ve Galatasaray hariç temsilcilerimize Avrupa kapısı kapanabilir.

 

Türkiye’deki şike ve teşvik davasını yakından takip eden UEFA'nin, dün İstanbul 16. Ağır ceza mahkemesinde görülen davada savcılık makamının istediği cezaları dikkate alması durumunda milli takımların da risk altında kalabileceği öğrenildi.

 

PFDK tarafından bazı kulüp yöneticilerine verilen cezaların söz konusu kararda en belirleyici unsur olduğu kaydedilirken, 2012 Avrupa şampiyonası öncesi Türkiye'deki gelişmeleri karara bağlaması beklenen UEFA'nın, son gelişmeleri dikkate almasının kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

 

Ligde mücadele eden takımların yarısına yakının davada anılması ise başka bir tehlikeyi gündeme getirecek. UEFA mahkeme kararını beklemeyeceği için elindeki bilgi ve belgeler ile hareket ederse, Milli takımların da uluslararası turnuvalardan men edilmesi söz konusu olabilecek.

 

UEFA'nın, başkanı, yöneticisi ve futbolcusu davada suçlanan kulüplerin yanı sıra PFDK'nin şike ve teşvik eylemini düzenleyen 58. maddeye göre verdiği cezaları da değerlendireceği bildirildi.

 

8 Haziran’da başlayacak olan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları öncesi Türkiye ile ilgili kararını vermesi beklenen UEFA’nın Beşiktaş ile Bursaspor’un CAS’a yapacakları itirazı bekleyebileceği, ancak şike ve teşvik incelemesiyle ilgili düğmeye bu tarihten önce basacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor