Caner Çuvalcıoğlu

Caner Çuvalcıoğlu

3 puandan fazlası

Geçen hafta kazanan kadroyu bozmadı Rıza Hoca. Bu bir yöntemdir ve sonuçta kazanmışsan haklısındır. Ancak bu konuda dikkat gerektiren birkaç husus var. Eğer Trabzonspor Okay’ı bundan sonrada stoper kullanacaksa bu doğru bir karardır. Ancak bu konuda net bir karar yok ise bu maçta Uğur, Hubocan ikilisini stoper oynatıp haftalardır katkı yapmayan Kucka’ nın yerine Okay eski pozisyonunda oynatılabilirdi. Tabii bu konuda önümüzdeki maçları beklemek durumundayız.  

Maç öncesinde puan sıralamasında Trabzonspor’u zorlayan Sivasspor, Göztepe, Kayserispor’ un puan kaybetmiş olduğunu bilmek kazanmayı çok daha önemli hale getirmişti. Bu maçın mutlak kazanılması gereken bir maç olduğu düşüncesi ilk 45’ Trabzonspor’ u olumsuz etkiledi diyebiliriz. Maçın ilk yarısı çok istekli ve çoşkulu bir oyun oynamadı Trabzonspor. Malatyaspor’ da Trabzonspor’ dan çekindiğinden olacak oyunu çok riske etmeden kontrollü oyunu tercih etti. Olcay’ ın çabukluğunu kullanıp kazandırdığı penaltıyı Burak usta bir vuruşla gole çevirdi ve skor üstünlüğü sağlandı ancak Boutaib ‘ in 18 dışından vuruşu Uğur’ a çarpıp Onur’ u yanıltınca devreye eşitlikle girildi. 

İkinci yarı Trabzonspor maçı daha ister havada oynamaya başladı. Ancak yine çok pozisyon üretemedi. 64’ dakika da Burak’ ın 66’ da N’doye ‘ un asistlerini ustaca gole çeviren Yusuf maçı Trabzonspor’ a çevirdi. Maçın son golünü hiç yardım almadan atan Onazi sahanın en iyilerindendi. Onazi takımın orta alanda temposunu belirleyen en önemli oyuncu. Bence sürekli oynamalı. Yusuf maç öncesinde kenarda oynamak üzerine yapılan dizilişe kendi özellikleri gereği sahanın iç kısmına çekilerek oyunsal bir tepki verdi. Zira Yusuf bir kenar oyuncusu değil. Trabzonspor üçlü orta saha oynayacaksa çok rahatlıkla Onazi-Sosa-Yusuf üçlüsü ile oynayabilir. Okay’ a stoperde ısrar etmek Yusuf’ u orta sahada kullanmak takımın ofansif gücünü daha da artırabilir. Sevgili Trabzonspor lular Ben bu takımda Onur ve Burak konusunda duygusal davranabilirim uzun yıllar çalıştığım sevdiğim iki insan ve futbolcudurlar. Diğer oyuncuların tamamı Benim için Trabzonspor’ un futbolcusudur Yusuf’ a sürekli destek vermem O na inandığımdandır. Yoksa merhabalığımız yoktur. Bu arada yeri gelmişken bir lafım da Yusuf’ a ; Sen bugüne kadar eleştirilere nasıl sahada cevap vermeye gayret ederek kazanıyorsan bu çizgini değiştirirsen kaybedeceğini de bilmeni isterim. İkinci gol sevincini, yüksek ve uzaktan gelen topu kontrol edişini Sana çok da yakıştırmadım bilesin. Senin Beni anladığından eminim. 

N’Doye çok klas bir oyuncu değil ancak çok faydalı, uyumlu ve problemsiz bir oyuncu. Trabzonspor’ un transfer yasağını da düşünerek Onunla uygun şartlarda sözleşme uzatmasının doğru bir iş olacağını düşünüyorum. Zira alternatif oyuncu olarak takımın içinde kalması fayda sağlayacaktır düşüncesindeyim. 

Sayın Başkan takımın üst üste kazanmasında kongre kararı almanızın direkt bir etkisi yoktur. Ancak oyuncu grubu bu tarz zorluklarda daha bilinçli, sorumluluk alarak ve çözüm üretici davranırlar. Hele de Onur ve Burak gibi iki değerli kaptan ve Abi ye sahipse.  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR