1461 Trabzon'un genç yıldızı Burak Temir açıklamalarda bulundu

1461 Trabzon'un genç oyuncusu Burak Temir açıklamalarda bulundu.

1461 Trabzon'un genç yıldızı Burak Temir açıklamalarda bulundu

Genç Milli Takım formasını giyen takımımızın forvet oyuncusu Burak Temir, "Hiçbir zaman ‘Ben bir futbol delisiyim.” 

Burak Temir kimdir? Kendini ve aileni tanıtır mısın? 
2000 yılında Mersin Toroslar İlçesinde doğdum. 5 kardeşiz, benden büyük 3 abim ve bir ablam var. Babam kendi şirketimizde çalışıyor. Annem ise özel bir şirkette yemekhane görevlisi.  

Futbola olan ilgin nasıl başladı ve futbolcu olman için ilk kim yardım etti?
Futbola her çocuk gibi ben de mahalle aralarında arkadaşlarımda oynayarak başladım. 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndaki okul takımında oynarken, Mersin Çiftlik Köy Adonis Spor Kulübü hocalarından Maşallah Ertan hocam beni beğenerek takımına kattı. Burada bir sene kaldıktan sonra Beşiktaş alt yapısına transfer oldum. Burada da bir sezon kaldıktan sonra Mersin Çiftlik Köy Adonis Spor'a geri döndüm ve Amatör Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olduk. Daha sonra Gençlerbirliği antrenörlerinden Aykın Demir turnuvalarda göstermiş olduğum performanstan dolayı beni beğenerek alt yapıya aldı. Gençlerbirilği U17'de 28, U19 da ise 20 gol kaydettim. Burada güzel geçen iki sezonunum ardından Trabzonspor’a transfer oldum. Bu günlere gelmemde emeği geçen Maşallah Ertan, Aykın Demir ve Avni Okumuş hocalarıma çok teşekkür ediyorum. 

1461 Trabzon'un genç yıldızı Burak Temir açıklamalarda bulundu

Beklentilerin fazla olduğu bir futbolcusun. Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?
Evet, genç bir futbolcu olarak Trabzonspor'un ve 1461 Trabzon'un benden beklentileri çok büyük. Bu beklentilere karşılık vermek için çok çalışıyorum. Bir forvet oyuncusu olarak benden beklentileri olması da gayet normal. Bu beklentilere karşılık vermek istiyorum. Allah’ın izniyle de vereceğim. Bu sezon forvetten çok sağ ve sol kanatta görev aldım. Bu mevkilerde de başarılı olduğuma inanıyorum. Performansımın gün geçtikçe daha iyiye gideceğine inanıyorum. 

1461 Trabzon'da üzerine koymak için neler yapıyorsun?
Hocalarımın bana verdiği çalışma programına ve tavsiyelerine bire bir uyuyorum.  Eksik olan yönlerimi ise antrenmandan önce ve sonra özel çalışmalar yaparak gidermeye çalışıyorum. Böylelikle eksik olan yönlerimi daha hızlıca kapatıyorum. Çünkü ben bir futbol delisiyim. 

1461 Trabzon ve Trabzon'da günlerin nasıl geçiyor? 
Takım arkadaşlarımla sohbet ederek, oyunlar oynayarak ve Trabzon'un güzel yerlerini gezerek geçiyor. 

Mersin'li olarak Trabzon'un en çok nesini seviyorsun?  
Trabzon'un en çok köylerini ve yaylalarını, bunun yanı sıra taraftarlarının futbola olan sevgisini seviyorum. 

Milli takımlara yabancı bir oyuncu değilsin. U18 ve U19 Millî Takımlarında oynadın. Milli takım kamplarını bize nasıl anlatırsın?
Mersin'den çıkıp Milli Takım kamplarına gelmek benim için çok gurur vericiydi. Kendime, ‘Böyle devam edeceğim’ dedim ve çalışmaya devam ettim. Hiçbir zaman ‘Oldum’ demedim. Çalışmayı bırakmadım. Milli Takım kampları benim için çok çok özel. Şu an basamaklar devam ediyor. Yine aynı heyecan var içimde. Hedeflerim de daha da çok büyüdü. Ailemi milli forma ile gururlandırdığım için çok mutluyum ve gururlandırmaya da devam edeceğim.

Milli Takım düzeyinde böylesine büyük bir turnuvalarda forma giymek dünya futbol piyasasının da vitrinine çıkmak anlamına geliyor. Bu durum için neler diyeceksin? 
Öncelikle Milli takımda Trabzonspor'u ve 1461 Trabzon'u temsil ediyorum. Bu durum turnuvalarda benim daha çok konsantre olmamı sağlıyor. Dış dünyaya açılıyoruz. Bu açıdan benim için büyük bir avantaj. Orada da Trabzonspor'u ve 1461 Trabzon'u gururla, onurla temsil etmeye devam edeceğim. 

Futbola başladığın dönemde gelecekle ilgili nasıl hayaller kuruyordun? Kendini bir gün Millî Takım forması altında görmeyi hayal ediyor muydun mesela?
Her gün yatmadan önce dua ediyordum. Allah'ım bir gün bende kendi yaş gruplarında Türkiye'de önde gelen alt yapılarda oynarım ve oradan da kendi yaş grubumda Milli Takım formasını giyerim diye her zaman dua ediyordum ve hayal ediyordum. Bu duamı Allah kabul etti. İlk kurduğum hayallerime ulaştım ve şimdi daha büyük hedefler peşindeyim. 

1461 Trabzon'da kendinden küçük veya büyük yaştaki oyuncularla sohbet ediyor musun? Milli takım deneyimlerini onlarla paylaşıyor musun?
Takımda en küçüklerden biri olduğumdan dolayı zaman buldukça sohbet ediyoruz. Milli takıma gitmenin onurunu ve gurunu benden büyük ve küçük olan takım arkadaşlarıma anlatıyorum. Milli takımda yaşadığım deneyimleri onlarla paylaşıyorum. 

Ay-yıldızı Genç Milli Takımlarda göğsünde taşıyan bir oyuncu olarak; A Milli Takım hakkında neler düşünüyorsun? 
İnşallah bir gün orada olurum. Gençlerin daha çok A Milli Takım'a gidiyor olması da bizi çok heyecanlandırıyor ve motive ediyor. Antrenörlerimiz artık gençleri daha çok düşünüyor. Biz de bunları düşünerek daha hızlı gelişmeye çalışıyoruz. 

Yedek kaldığın zamanlar da oldu, bu süreçte neler yaşadın?
İlk başta sorunu kendimde aradım. Bulduğum eksiklerimi gidermek ve yeniden ilk 11'e girebilmek için daha çok hırslı ve azimli çalışmalara devam ettim.  

Hoca değişikliği hakkında neler söylemek istersin?
Yönetimin kararıyla hocamızın değişikliği gerçekleştirildi. Bu durumun bizi kötü etkilememesi lazım. Lige daha iyi konsantre olup bulunduğumuz yerden yukarılara tırmanacağız ve yeni gelen hocamızı mahcup etmemek için elimizden geleni yapacağız. 

Son zamanlarda çift forvet, tek forvet meselesi çok konuşuluyor. Futbola genel bakışın içinde sence hangisi daha doğru bir tercih?
Elinizdeki oyuncu modeline göre değişir. İyi forvetleriniz vardır, çift oynatırsınız. Orta sahada güçlüsünüzdür, tek oynatırsınız. Bence takımın çift ya da tek forvet oynaması çok önemli değil. Yanlış anlaşılmasın. Tabii ki maçına göre değerlendirilir. Maçına göre tek ya da çift oynamak çok şey değiştirebilir. Santraforunuz tek başına top tutabiliyordur, hücumcu orta sahanız fazladır, bu şekilde tek forvet oynayabilirsiniz. Ya da tam tersi. Yani buradan belirleyici olan maçın önemidir. 

Bu güne kadar futbol dünyası silinip giden sayısız genç yetenek gördü. Bu tehlikeden nasıl koruyorsun kendini? 
Düzgün yaşamaya çalışıyorum. Kötü örnekleri görüyorum. Bunlar benim için bir ders oluyor. Bunlara yakalanmıyorum. 

Devre arısında Trabzonspor ile kampa gittin. Birçok yıldız ve yıldız adayı futbolcular ile Trabzonspor'da antrenmana çıktın. Bize kampta yaşadığın ve unutamadığın bir kaç anını anlatabilir misin?
Trabzonspor kampı benim için çok güzel geçti. Hayal ettiğim takımla antrenmanlara çıktım. Bunlara güzel anı olarak, kampta antrenmanın son çalışması olan ayak tenisinde Ünal Karaman hocama karşı oynamaktı. Bu benim için unutulmaz bir anı oldu. 

Senin gibi futbolcu olma yolundaki gençlere bir tavsiyen var mı? 
Futbolun ne kadar önemli olduğunu anlayıp işlerine tüm elleriyle sımsıkı sarılarak devam etmelerini ve hiç bir zaman pes etmemelerini, istediklerinde başarabileceklerini unutmasınlar. Ben buraya genç yaşımda böyle geldim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor