1461 Trabzon nereden nereye...

Bir zamanlar İstanbul takımlarına kök söktüren 1461 Trabzon seneye BAL liginde mücadele edecek.

1461 Trabzon nereden nereye...

HABER61 - SPOR SERVİSİ

8 yıl önce TFF 2. Lig Kırmızı gruptan şampiyon olarak çıkan Bordo-Mavililer 8 yıl sonra bu kez BAL ligine düştü. TFF 3. Lig 3. grupta mücadele eden 1461 Trabzon Kulübü bu sezon ligde kalamayarak sert bir düşüş yaşadı.

Mustafa Reşit Akçay yönetiminde, 2011/12 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı gruptan 62 puanla şampiyon olarak çıkan 1461 Trabzon bir sonraki sezon 1. Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştı. İlk kez mücade ettiği bu ligde 53 puanla Süper Lig'e yükselme play-off maçlarına katılmaya hak kazanan Bordo-Mavililer, o dönem Trabzonspor'un pilot takımı olması sebebiyle Süper Lig'de mücadele edememişti.

Aynı dönem altın sezonunu yaşayan pilot takım, Türkiye Kupası'nda Van BBSK, Çubukspor, Adanaspor ve Galatasaray'ı eleyerek gruplara katılmaya hak kazanmış, gruplarda da Fenerbahçe'yi evinde yenmiş fakat 5 puanla gruplardan çıkamamıştı. 

Yeni sezona Kadir Özcan yönetiminde başlayan pilot takım, birçok oyuncusunu da Trabzonspor'a göndermişti. Kadir Özcan'ın vefatı sebebiyle teknik direktörlük koltuğuna Ekrem Al otururken; 1461 Trabzon, o sezon topladığı 35 puanla bir alt lige düştü. Aynı sezon Türkiye Kupası'nda Beylerbeyi ve Altay'ı eleyen 1461 Trabzon 4. turda Kayserispor'a 1-0 kaybederek kupadan elenmişti.

2014/15 sezonunda 6. haftada teknik direktörlüğe Hamdi Zivalioğlu getirilirken, Ekrem Al ile yollar ayrıldı. Sezonu 3. sırada tamamlayarak play-off'a katılmaya hak kazanan Bordo-Mavililer, Final maçında İnegölspor'u penaltılarla 4-2 yenerek 1. Lige yükselmeyi başarmıştı. 

2015/16 sezonuna Hamdi Zivalioğlu ile başlayıp, Hüsnü Özkara ile bitiren pilot takım, o sezonda küme düşme üzüntüsü yaşamıştı. Türkiye Kupası'nda gruplara kadar yükselerek Karabükspor'u ve Sivas Belediye'yi eleyen Bordo-Mavililer, Beşiktaş'a karşı bir galibiyet bir mağlubiyet alıp gruptan çıkamasalarda güzel bir performans sergilemişlerdi.

Bir sonraki sezonda teknik direktör değişikliğş yaşayan 1461 Trabzon Hüsnü Özkara ile başladığı ligi İlker Erdem ile bitirdi. 2016/17 sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grubu 17. olarak bitiren Bordo-Mavililer, yine küme düşme üzüntüsü yaşadı. 

2017/18 sezonuna Hamdi Zivalioğlu yönetiminde başlayan Bordo-Mavililer, inişli çıkışlı grafik sergilediği sezonu 14. bitirerek ligde kalmayı başarmışlardı.

Son olarak 2018/19 sezonuna Hamdi Zivalioğlu ile başlayan ve Mehmet Birinci ile bitiren Bordo-Mavililer bu sezon alınan kötü sonuçlarla beraber BAL ligine düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor