" Trabzon'a saygı duyuyorum"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 2010-11 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yurt dışında atağa kalkmıştı.Önce AİHM'ye başvurdu. Ardından CAS için hazırlıklara başladı. Önümüzdeki günlerde buraya da gerekli başvurunun yapılması bekleniyor.Ba

" Trabzon'a saygı duyuyorum"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 2010-11 sezonu şampiyonluğunun kendilerine verilmesi için yurt dışında atağa kalkmıştı.

Önce AİHM'ye başvurdu. Ardından CAS için hazırlıklara başladı. Önümüzdeki günlerde buraya da gerekli başvurunun yapılması bekleniyor.

Başkana en büyük destek ise taraftarlardan geliyor. Türkiye'den ve Avrupa'nın dört bir yanından İsviçre'ye giden taraftarlar, 24 Kasım Cumartesi günü UEFA'nın Nyon'daki merkezinin önünde protesto gösterisi düzenlemişti.

Bordo-Mavililer, pankartlar ve tezahüratlarla UEFA Başkanı Michel Platini'ye seslenmiş ardından olaysız bir şekilde dağılmıştı.

Bu protestonun UEFA nezdinde nasıl bir etki yaptığı, UEFA'nın Hukuk Bölümü Disiplin ve Dürüstlük Birimi Başkanı Dr. Emilio Silvero'ya soruldu. İşte Silvero'nun Trabzonspor ve bu eylemle ilgili görüşleri:

'Türkiye'de soruşturma sürüyor'

-Trabzonsporlular geçen hafta UEFA binasının önünde bir eylem gerçekleştirdiler. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz? 

Taraftarlar çok uzun seyahatlardan gelerek saygılı bir eylem yaptılar. Kibar ve nazik geçen bir eylem oldu. Hiçbir olay çıkmadı ve olumsuzluk yaşanmadı. Saygı duymaktan başka bir şey söyleyemem. 

-UEFA'dan şampiyonluk kupalarının verilmesini istiyorlar. Bu UEFA'nın yetki alanında mı? 

Şu anda bu soruya ilişkin herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. 

-Neden? Türkiye'deki disiplin soruşturması devam ediyor mu? 

Türkiye'deki olaylarla ilgili disiplin soruşturması devam ediyor.

-Ne zaman sonuçlanır veya açıklanır? 

Bunu bilemem.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler