" Güneş böyle gitmemeliydi"

Trabzonspor eski yöneticisi  Beyin ve Sinir cerrahisi uzmanı Operatör doktor  Ahmet Çubukçu dün  radyohaber61’de Gürol Ustaömeroğlu nun hazırlayıp sunduğu ‘Radar’ adlı programın canlı yayın konuğu olduDoktor Çubukçu radyohaber61’de  Trabzonspor ile ilgili

" Güneş böyle gitmemeliydi"

Trabzonspor eski yöneticisi  Beyin ve Sinir cerrahisi uzmanı Operatör doktor  Ahmet Çubukçu dün  radyohaber61’de Gürol Ustaömeroğlu nun hazırlayıp sunduğu ‘Radar’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu

Doktor Çubukçu radyohaber61’de  Trabzonspor ile ilgili olarak son derece çarpıcı tespitler yaptı.  Çubukçu Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri olan Şenol Güneş’in gidiş şeklinin daha görkemli ve yakışır olması gerektiğinin altını çizerek” Şenol hoca ile ilgili olarak alışılmış veya ortaya konulmuş bazı görüşler var. Evet bende bu görüşlere katılıyorum. Şenol hocanın yapılan transferlerden haberi yok deniliyor. Bu da doğru. Çünkü kendisi de bunu açıkladı zaten. 

Ancak ben Şenol hoca bu konularda  çok fazla sorumluluk almaz diye biliyorum. Şenol hoca Trabzon’un başına gelirken bütün başkanlar siyasiler Şenol hocayı büyük ilgi ile karşıladılar. Şimdi bakıyorsunuz  Şenol hoca Trabzonspor ‘dan nasıl gitti . “Tek başına gitti”. Sonra Tolunay hocanın göreve gelişi biraz sancılı oldu.

Ben  yönetimde yer alan arkadaşlarıma   “Şenol hocanın gidişi böylemi olmalıydı yada Tolunay hocanın gelişi böylemi olmalıydı” diye sordum.

 Dedim ki “Şenol hoca istifaını açıkladığı Elazığ’dan uçağı daha Trabzon’a inmeden ,Tolunay hocayı niye getirdiniz”. Yönetim deki arkadaşlarımız da bana ” Biz Tolunay hocaya hemen teklif yaptık yoksa Tolunay hoca başka bir takıma gidiyordu” dediler.

Oysa yok öyle bir şey .Bu iş daha önceden ayarlanmış. Şenol hoca takımı resmi olarak olmasa da 3 defa takımı gönüllerin şampiyonu yaptı ama gidişi kötü oldu. Şenol hoca için 96’da Breams takımını 2005’te Samet Aybaba’nın takımını ve en sonda Ersun Yanal ve Ziya Doğan’ın takımını şampiyon yaptı diye söylemler çıktı. Şimdi bunlara çok fazla katılmasak da birazcık gerçek payı olduğunu söylemek  lazım. Şenol hoca çok fazla sorumluluk almıyor. Bana göre bu konularda sorumluluk  alması lazım. Ama artık bu dönemden sonra teknik adam olarak değil de daha üst düzeylerde yönetici olarak bu takımın başında hizmet vereceğini düşünüyorum. Şenol hoca bizim için’de Türkiye içinde  bir değerdir.

Dr Ahmet Çubukcu Trabzonspor’un  şuan içinde bulunduğu durumun memnuniyet verici olmadığını da sözlerine ekleyerek”  Takım kötü halde, takım performansı kötü halde. Allah korusun küme hattındaki takımlar ile aramızda 4 puan var. 3 haftadır 4 haftadır deplasmanda puan alamıyoruz. En son deplasmanda Gençlerbirliği maçına gittim orda 4 farklı kazanmıştık. Tamam işler düzeldi diye düşünürken yanıldık. Ondan beri biz deplasmanda puan alamıyoruz, hepsinden sıfır çekiyoruz. Yani takım performansını saha performansını biraz yükseltmek lazım aksi takdirde sıkıntılar başlar. Trabzon taraftarının tansiyonu yüksek şuanda sevgili Trabzonspor Başkanının tansiyonu indirecek açıklamalar yapması lazım tansiyonu yükseltici açıklamalardan kaçınmasını bekliyoruz.

Dr Ahmet Çubukcu program sunucusu  Gürol Ustaömeroğlu’nun  Yönetimlerin görev sürelerinin  2 yıldan 3 yıla  çıkarılmasının nedeni nedir şeklindeki  bir sorusu üzerine de  “Eski dönemde genel kurullarda 2000’li yıllardan önce 80 tane oy kullanılıyordu. 50 kişi yönetim 25 yedek 80 kişi ile beraber seçilirlerdi. Ondan sonraki dönemlerde 200’li yıllardan sonra sevgili Özkan Sümer’in başkan olduğu dönemden sonra artık buradaki genel kurullarda oy kullanan delegelerin sayısı çok daha artmaya başladı. Belli bir dönemde durduruldu. Sevgili Atay Aktuğ’un başkan olduğu dönemde biz bir tüzük hazırlattık. Bu tüzükte 2 yıllık seçilen yönetimin 3 yıllık seçilme kararını aldık. O ara delege kampanyası başlatıldı. Üye oluyorsunuz 2 yıllık süreden sonra oy kullanabiliyorsunuz. Daha önce gruplar vardı. Bu gruplar genel kurula hakim olabiliyorlardı. Şimdi ise öyle bir şey yok. Şimdi gerçekten Trabzonspor halkın takımı.

 

Trabonspor eski yöneticisi Dr Ahmet Çubukcu yargıtay’ın şike ile ilgili olarak kararının ne zaman vereceğini tahmin ediyorsunuz şeklindeki bir soru  üzerine de “ Şike süreci olan 3 Temmuz’dan bu yana artık çok şey değişti. 1984’ten beri şampiyon olamamış olmamız ve 3 defa şike olayları ile şampiyonluğumuzun elimizden alınması artık son buldu. Bundan sonra bırak telefonu, en ufak bir şeyde bunu manipüle edemeyecek. O yüzden iyi kenetlenirsek bu seneyi bırakın önümüzdeki 3 sene içerisinde Trabzonspor’un şampiyonluğunu yaşayacağız. Fakat çok sağlam hamleler yapmamız lazım. Fenerbahçe artık ligde oynayamayacak. Bizim Fenerbahçeli taraftarlar ile bir alakamız yok biz Fenerbahçe’nin yöneticileri ile ilgiliyiz ki zaten bu yöneticilerde gereken cezaları aldılar. Şike süreci ile ilgi yargıtayın kararını bekliyorlar. Yargıtay onayacak. Şike sürecinde Fenerbahçe başkanına verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası gibi verilen kararlar var. Bu ceza kararlarının Yargıtay’daki sürecinin ne zaman olacağını bilmiyoruz. Bu sene sonunda olacak diyorlar.

 

Dr Ahmet Çubukçu TFF yönetimi seçimlerinde Trabzonspor yönetimindeki yakın dostlarına Yıldırım Demirören’i desteklemeleri konusunda adeta yalvardığını da dile getirerek “Federasyon başkanı Yıldırım Demirören’i desteklemeyin diye bütün yöneticilere yalvardım. Şimdi Galatasaray gidip oy kullanmadı ama biz bütün yönetimimiz ile birlikte Demiören’e gidip oy kullandık. Çok büyük bir yanlış ve hata yaptık. O dönemde Fenerbahçe yöneticileri ile aynı yönde gitmeniz yanlış Fenerbahçe A yolunda gidiyorsa siz B yolunda gideceksiniz. O yüzden bu federasyonu destekleyerek büyük bir hata yaptık. Şimdi bu federasyona kızamıyoruz neden çünkü biz bu federasyona oy atmışız. Şimdi yöneticilerin yaptıkları açıklamada Demirören’i desteklersek bize kupamızı verecek dediler. Bu söz ile kandırıldık oyuna getirildik. Şuan kupa Federasyon’da kimsede değil ben eğer federasyon başkanı olsam alırım kupayı Trabzonspor’un müzesine getiririm.

 

Fenerbahçe’nin şikeci damgası yediğini ve bunu artık silmelerinin mümkün olmadığını da ifade eden eski yönetici Çubukçu sözlerini şöyle sürdürdü” 2005’te de hakem Cem Papila yüzünden 79 puanla şampiyon olmadık. Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu yıllar biz hep ikinciyiz hep bizim üstümüze basarak şampiyon oldu Galatasaray’a yapabildi mi yok. Ben burada Fenerbahçe taraftarlarına seslenmiyorum. Fenerbahçe yönetimindeki hataları eleştiriyorum. Ama şunu söylüyorum 3 Temmuz Türk futbolunda yeni bir çağ açtı. Mahkeme kararını vermiş verin kupamızı susalım biz mi vermişiz bu kararı.

Benim oğlum bana diyor ki biz ne kadar büyük bir kulübüz ki Fenerbahçe’nin müzesinde bile kupamız var. Erman Toroğlu şike panelinde diyor ki okullara gidiyorum. Öğrencilere şike nedir diyorum hepsi bir ağızda Fenerbahçe diyorlar. Yazık değil mi Fenerbahçe’ye bu kadar leke aldı. Benim eniştem koyu Fenerbahçe fakat bana diyor ki Fenerbahçeli yöneticiler yüzünden utanıyoruz diyor. Fenerbahçe kupayı verip kendini aklaması lazım artık.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor