SPK'dan Trabzonspor'a ceza

Sermaye Piyasası Kurulu iki ayrı konuda, SPK düzenlemelerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'ye toplam 128 bin 800 lira idari para cezası verdi. SPK'nin haftalık bülteninde, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Tica

SPK'dan Trabzonspor'a ceza

Sermaye Piyasası Kurulu iki ayrı konuda, SPK düzenlemelerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'ye toplam 128 bin 800 lira idari para cezası verdi.

SPK'nin haftalık bülteninde, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulunun kar dağıtımına ilişkin teklifinin Kurul'un 15 Ekim 2008 tarih ve 27/1069 sayılı kararına aykırı bir şekilde olağan genel kurul toplantısından en az 15 gün önce ortakların incelemesine sunulmak üzere kamuya duyurulmamasına ilişkin olarak, SPK'nın 47/A maddesi uyarınca şirket hakkında 16 bin 800 TL tutarında idari para cezası verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Kurul ayrıca, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'ye, SPK'nın ilgi tebliğlerine aykırı olarak 1 Haziran 2008-31 Mayıs 2009 özel hesap dönemine ait kar dağıtımının yapılmaması nedeniyle de 112 bin lira idari para cezası verilmesine karar verdi. SPK, böylece Trabzonspor A.Ş.'ye iki ayrı konuda verdiği idari para cezası toplam 128 bin 800 lirayı buldu.

Sermaye Piyasası Kurulu, şirketin 31 Ağustos 2009 tarihli genel kurul toplantısında alınan karar gereği kar dağıtımının yapılmaması nedeniyle ortakların şirkete karşı yasal yollara başvurma haklarının bulunduğu konusunda ortakların bilgilendirilmesini, SPK'nın 46/C maddesi uyarınca Kurul tarafından, şirketin 31 Ağustos 2009 tarihli olağan genel kurul toplantısında alınan karın dağıtılmamasına ilişkin kararın hukuka aykırılığının tespiti ve iptali için dava açılmasını da kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor