Diğer

Diğer

Spinning ile Bisikleti Yağ Yakma Makinesine Dönüştürün!

Evet yanlış duymadınız, günümüzde çocuklarımıza gezmeleri için ya da evde bir köşede aksesuar olarak duran bisikletleri yararlı hale getirme zamanı.

Bu hafta son dönemlerde popüler olan ve hızla yaygınlaşan spinning den bahsedeceğiz. Peki, Nedir bu spining? Nasıl yapılır? Faydaları Nedir? Bu soruları cevaplamaya başlayalım.

Spinning Nedir?

Ünlü bisikletçi Johnny G. Spinner, Amerika’nın doğu kıyısından batı kıyısına yapılan bisiklet yarışını kazanamayınca, bir yıl sonraki yarışa hazırlanmak için özel bir bisiklet tasarladı. Diğer kondisyon bisikletlerinden farkı, bunun çok daha ergonomik olmasıydı. Gidonun tutuş konumu değiştirilerek, ayakta ya da oturarak pedal çevrilebiliyordu. Selesi boya göre ayarlanıyordu. Spinner, garajına monte ettiği bisikletiyle karanlıkta günlerce pedal çevirdi ve şampiyonada ABD’yi bisikletle bir uçtan bir uca en çabuk geçen sporcu oldu. Başarısını borçlu olduğu özel bisiklet, Amerika’da yeni bir spor akımının doğmasına yol açtı.

spinning.jpg

Nasıl Yapılır? 

Basit ve eğlenceli bu spor dalı spor merkezlerinin çoğunda müzik eşliğinde uygulanıyor. Spinning’in kondisyon bisikletiyle yapılan egzersizlerden farkı, spor salonlarında kalabalık gruplarla, müzik ve hoca eşliğinde yapılması. Bu şekilde spor yapanların motivasyonu artırılıyor. Su içinde yapılanı bile var. 

Eğitmen tarafından ister görsel,ister müzik eşliğinde genellikle kapalı mekanlar tercih ediliyor. Burda önemli olan  ortamın sizi sürüklemesi ve kaslarınızda oluşan yorgunluk hissini kaybettirmesi. Siz müziğin ve eğitmenin motivasyonuna kendinizi adapte ettiğinizde hem keyif alıp hem de kalori yakıyorsunuz. Olay o kadar zevkli hale geliyor ki bazen eğitmene hadi bir tur daha atalım diyorsunuz.

Spining ile yarım saat de 600-900 kalori yakabiliyorsunuz. Bu rakamlar koşu bandında geçirdiğiniz 2-3 saate eşdeğer.

Peki,bukadar zevkli ve etkili bir spor aktivitesine herkes katılabilirmi?

Spinning herkesin rahatça yapabileceği bir spor. İlk denemeden sonra kasların hamlığı nedeniyle biraz ağrı hissediliyor ancak zamanla vücut alışıyor ve ağrılar ortadan kalkıyor. Çeşitli seviyelerdeki derslere katılmak için özel yetenek gerekmiyor. Şuan Ramada Plaza Trabzon Otelde’ki spa merkezi Mystic Wellnes’deki spinning yaş ortalaması 25 ila 40 arasında olduğunu söyleyebilirim. Ancak kalp hastalığı olanlar, bel ve diz kapaklarında menüsküs gibi sorunlar yaşayanlar spinning yapmadan önce doktorlarına danışmalı.

spin3.jpg

Spinning’in Faydaları:

*Dolaşım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar,

*Kalbi güçlendirir

*Kondisyon ve yağ yakımı sağlar

*Bayanların kalça,basen gibi sıkça rastladıkları bölgesel yağların erimesinde son derece etkili

Dikkat edilecek Hususlar:

Her sporda olduğu gibi, bisiklet kullanırken de dikkat etmeniz gereken bazı kurallar var. Pedal çevirirken bisikletin boyunuza göre ayarlanması, ayağınızı pedala bağlayan iplerin sıkılması, sele üstünde dinlenme anında bacağın dizden kırık şekilde tutulmaması gibi. Ayarlamaların düzgün yapılmamış olması ağrılara ve dizkapağında rahatsızlığa neden olabiliyor. Vites ayarları, sele yüksekliği, duruş pozisyonları gibi durumlar kişiden kişiye göre değişiyor. 

Sonuç:

Amacınız;Kısıtlı zamanda günün stresini atıp  sağlıklı yaşam yapmaksa spinning sizin için eczaneden alacağınız en iyi ilaçtan daha etkilidir.

Saygılarımla…

spinning1.jpg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR