İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Şov devam edecek

Ama ne futbolda, ne hayatta keşkelere yer yok! Çünkü yaptıklarımız kendi tercihlerimizdir. Tabii olağan dışı etkenler yoksa… Bu nedenle ne olursa olsun Trabzonspor Ferençvaroş karşısında harika bir ilk yarı daha doğrusu yarım saat geçirerek en azından Avrupa’da yoluna devam etme kararı aldı!!!

Trabzonspor rakibi karşısında öylesine bir baskı ile oyuna başladı ki gol her an “Geleceğim!” diyordu adeta… Nitekim de öyle oldu. Hamşık, Bakasetas, Trezeguet, Abdulkadir Ömür, Siopis zaman zaman Yusuf Yazıcı ile rakibi yarı sahasından çıkarmadı. Haftanın golü olmaya aday harika bir gol attı. Golden başka net pozisyonlar da yakaladı. Tribünlerin de coşkusu ile iyice rahatladı. Tek paslarla rakibi şaşırttı. Ve sonuçta yola devam için gerekli olan galibiyeti aldı.

Trabzospor dün gece yenilse idi yine de Konferans Ligi’ne devam edecekti. Ama kazanarak hem ülke, hem kulüp puanına katkı yaptığı gibi para ödülü de aldı. “Rakibin eksikleri vardı, UEFA’yı garantilediği için maça asılmamış!” gibi laflar hikayedir. Hiçbir Avrupa ekibi böylesine ucuz işlere girişmez. Çünkü ortada maddi değerlerin yanında prestij de var.

Rakibin ikinci yarının ortalarına doğru Trabzonspor’un üstüne gelmesinin nedeni Hamsik, Bakasetas, Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı gibi top yapan oyuncuları sanıyorum Abdullah Avcı’nın Konyaspor maçını düşünerek kenara almasından kaynaklandı.

Trabzonspor’un bir zorunluluk olmamasından dolayı Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömer ve Uğurcan Çakır gibi 3 alt yapı ürününü aynı anda sahaya sürmesi de son derece olumlu bir tablo idi. Bu 3 oyuncu aynı zamanda Trabzonspor’un şuan piyasa değeri en yüksük futbolcuları… Her ne kadar Yusuf ayağına kadar gelen birkaç pozisyonu değerlendiremedi ise de gelecek maçlar için iyi sinyaller verdi. Ömür ise sahanın en iyilerinden biri olarak göze çarptı.

Trabzonspor takım olarak çok iyi performans gösterdi. Sahanın bir iyisi de bana göre hatasız maç yöneten Alman hakemdi.

Bu sonuçtan sonra Trabzonspor için şov devam edecek. Ama bundan sonra Konferans Ligi’nde ve puan usulüne göre değil eleme maçları oynanacak. Yine de ülke puanını artırmak için bir fırsat olarak görülebilir. Üstelik maddi kazancı da olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR