Murat Temel

Murat Temel

Sosyal Medyada Fotoğraf Paylaşırken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. İyi bir sosyal medya deneyimine erişmek için bunları uygulamak gerekir. Aksi takdirde bazı problemler baş gösterebilir. Günümüz teknolojisinin önemli bir parçasını oluşturan sosyal medyayı birçok kişi kullanmaktadır.

Hatta bazı insanlar çeşitli platformlarda birden fazla hesapla varlık gösterirler. Dolayısıyla sosyal medya özelinde müthiş bir etkileşim gerçekleşmektedir. Sosyal medya hesaplarımızda iyi bir profil çizmek için yapabileceğimiz bazı şeyler bulunmaktadır. Sosyal medyada fotoğraf paylaşmak denildiğinde akla ilk gelen platform, genellikle Instagram’dır. Instagram’da etkileyici bir profil çizmek için öncelikli olarak fotoğraf kullanımına dikkat etmek gerekmektedir. Sonuçta pek çok kullanıcı Instagram’da hatrı sayılır ölçüde vakit geçirmekte. Paylaşılan gönderilerin iyi ve kaliteli olması kullanıcılar için önem arz etmekte. Fotoğraf içeren sosyal medya gönderileri, fotoğraf olmayan gönderilere göre en az iki kat daha fazla etkileşime girme potansiyeli taşımaktadır.

Bunun yanı sıra telefondan sosyal medyaya erişim sağlandığında, ilk olarak fotoğraf gözükmektedir. Dolayısıyla içerik paylaşımı yaparken imaja dikkat etmek önem taşır. Bununla birlikte, fotoğraf paylaşırken ilgili platformun etkin saatlerini kullanmak da bir başka önemli husustur. En aktif saatlerde yapılacak paylaşımların yarattığı etkileşim ağı şüphesiz daha geniş olacaktır. Ayrıca tek platformdan fotoğraf paylaşımı yapmamak da tercih edilebilecek bir diğer yöntemdir. Birçok kişinin yanı sıra büyük markaların da birden fazla sosyal medya hesabı mevcuttur. Bu farklı hesaplardan yapılan fotoğraf paylaşımları, daha çok insana ulaşmayı mümkün kılmaktadır. Her hesabın kendisine göre bir takipçi kitlesi bulunduğu için, bu kitleleri göz önünde bulundurarak kaliteli fotoğraflar paylaşmak her zaman yararlı olacaktır.

Fotoğraf Paylaşmak İçin En Uygun Sosyal Medya Platformları

Fotoğraf paylaşımı için en uygun sosyal medya platformları özelinde kimi araştırmalar mevcuttur. Genellikle insanların karşısına bu anlamda en uygun platform olarak Instagram çıkmaktadır. Doğrudan görsel etkileşim mantığıyla kurulan Instagram’da, birçok farklı alana ilişkin milyonlarca fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır. Dolayısıyla diğer platformlara göre Instagram’ın bir adım önde olduğunu belirtmekte bir sakınca yoktur.

Daha çok yazı odaklı bir platform olan Twitter’da da yoğun şekilde fotoğraf paylaşımı yapılmaktadır. Yazılı ya da yazısız olmak üzere, birçok farklı türdeki görsel Twitter’da etkileşime girmektedir. Özellikle yazıları desteklemek için kullanılan kaliteli fotoğraflar, beğeni ve takipçi anlamında kişiye avantaj sağlamaktadır. Bu platformlardan nispeten daha eski bir platform olan Facebook da yoğun bir fotoğraf paylaşım adresidir. Buradaki pek çok kullanıcı, ilgi duyduğu alanlar kapsamında fotoğraflar paylaşmaktadır.

Sosyal Medyada Fotoğraf Paylaşmak İçin Hangi Saat En Uygundur?

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarında hangi saatlerde paylaşım yapılması gerektiği merak edilen bir konudur. 1 milyara yakın kullanıcı sayısıyla dikkat çeken Instagram, fotoğraf paylaşımı alanında en çok tercih edilen platformdur. Özellikle hikâye (story) seçeneğinin aktif olmasıyla birlikte, Instagram’ın kullanıcı sayısında bir artış söz konusu oldu. Bu platformun her gün etkili olduğu söylesek de, en aktif günlerin pazartesi ve perşembe olduğunu ayrı olarak belirtmek gerekir.

En düşük etkileşimin yaşandığı gün olarak ise pazarı göstermek mümkün. Bunun nedeni, insanların hafta sonu kendilerine vakit ayırmalarından kaynaklanmakta. Paylaşım için en iyi saatlerin 15’ten sonra olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa 17’den sonra Instagram oldukça aktif şekilde kullanılmaya başlanmakta. Dolayısıyla bu saatler içerisinde yapılan paylaşımlar da daha çok etkileşim alma imkânı yakalamakta. Buna ek olarak, sabah saatlerinde yapılan video paylaşımları da geniş kitlelere ulaşmaktadır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR