Diğer

Diğer

Sosyal medya ve gücü

Birçok sosyal medya ağı bulunmaktadır. Her geçen gün teknolojinin artması ile birlikte sosyal medya ağları da kendini yenilemektedir. Ve bu yenilemenin etkisi ile kullanımında görmezden gelemeyecek kadar artış göstermektedir. Size sınırlama getirmeyen bir kuş kadar özgür olabileceğiniz bu alanda rahatlıkla paylaşım yapıp, iletişim kurup, merak ettiklerinizi öğrenip, istediğiniz kişiler hakkında bilgi edinebilme imkânı tanımaktadır. Dünyada kullanımı oldukça fazla olan sosyal medya ağları ülkemiz genelinde de nüfusa vurulduğu zaman büyük çoğunluk tarafından kullanılmakta. Yaş sınırlaması olmadığı gibi kullanım kolaylığıda tanımakta. Büyük bir kitleye hitap ettiğini göze alır isek gücünün büyüklüğümü hayal bile edemeyiz. Önemli olan burada doğru yerde, doğru zamanda, doğru kullanım sağlayabilmektir.

Bize Getirileri

Sosyal medya kullanımı hayatımızın çok önemli bir kısmını kaplamaktadır. Sosyal medyayı kullanarak merak ettiklerimize ulaşabiliriz. Daha kolay iletişim kurmamızı sağlar. Çevremizi genişletmekte oldukça faydalıdır. Gündemi daha yakından takip etmemize olanak sağlar. Bize getirdiği artıların yanında eksileri de vardır. Bunlar, duygu sömürüsüne maruz kalarak kullanılabiliriz. Sahte kimlik kullanan kişiler tarafından kandırılabiliriz. Sosyallikten uzaklaşabiliriz. Bağımlılık yaptığı takdirde hayatımızın çoğu zamanını burada harcayarak gerçeklerden uzak kalabiliriz. Fakat dikkatli ve doğru kullanıldığında çokta faydasını görürüz. Masala iş alanlarında çok etkili olabilir.

İş Başvurularında Sosyal Medya Hesaplarımızın Etkileri

Ülkemizde nüfus yoğunluğu oldukça artmaktadır. Bu artış ile beraber işsizlik sorunu yaşayan insanlarda çoğalmaktadır. Artık sadece okumak yeterli değil. Bizi ayıran özelliklere sahip olmamız gerekmektedir. Şirketler ve markalar birlikte çalışmak istedikleri kişilere fazlası ile seçici davranmaktadır. Bu yüzden iş bulmak daha zor bir hal alıyor. Sosyal medya ise iş başvurusuna kabul edilebilmeniz ve iş bulabilmeniz için çeşitli olanaklar sağlamakta. Sosyal medya üzerinden birçok şirketin ve markanın iş başvurusunu görebilirsiniz. Ülkemizin nerede ise yüzde yüzüne yakın bir kısmı sosyal medya ağında hesap açmaktadır. Eğer sizde iş bulmak istiyor iseniz veya kariyer yapmak için sosyal medya ağında hesap açmalısınız. Burada önemli olan en çok kullanılan ve en çok tercih edilen ağda hesabınızın olması. Çünkü birçok sosyal medya ağı bulunmaktadır. Bunların kullanım alanlarına göre hitap ettiği kitle değişmektedir. Bu ağlardan en çok Facebook ve Twiter siteleri iş başvurusuna yer vermektedir. Sizde bunlarda hesap açarak gündemi takip edebilirsiniz.

Kariyer Ve İş İmkânı İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bu sosyal ağlarda yazışmalar veya videolar paylaşarak ne zaman, nerede, ne yaptığımızı gözler önüne sereriz. Ama her şeyi paylaşmayın. Mesela çılgınca, rahat davranışlar ileride sizler için sorun yaratabilir. Çünkü birçok işveren işe alacağı ve bünyesinde çalıştırdığı kişilerin sosyal medya hesaplarını yakından takip etmek ister. Böylelikle bu kişiler hakkında daha kolay ve detaylı bir bilgiye sahip olurlar. Düşünün ki çok ciddi bir işte çalışıyorsunuz ya da o işyerine iyi bir pozisyon için başvuruda bulundunuz. Orası sizden sosyal medya hesabınızı istedi. Sizin hesabınızı incelediklerinde paylaşımlarınızın arasında hoş olmayan, rahat davranışlar sergilediğiniz paylaşımlarınızı gördüler. Bu sizin için çok büyük bir eksi olacaktır. Bu yüzden işinizi kaybedebilirsiniz ya da o işe hiç alınmayabilirsiniz. Sosyal medya ağını adeta bir referans gibi düşünün. Profilinizi ne kadar iyi düzenler iseniz kariyeriniz için o kadar etkili olacaktır. Birçok sosyal medya sitesi profilinizi yenilemenizi ister. Sizde bu isteği geri çevirmeyip iyi düzenlemelerde bulunun. Kendiniz hakkında kaliteli bilgiler paylaşın. Teknolojiye ayak uydurduğunuzu gösterip kendinizi geri bırakmayın. Siyasi paylaşımlar ve şiddet içerikli paylaşımlardan olabildiğince uzak durun. Katıldığınız gruplara ve beğenilerinize dikkat edin.  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR