Diğer

Diğer

Sosyal Medya Satış Ortaklığı

Sosyal medya günümüzde hemen herkes tarafından oldukça aktif ve kalıcı bir şekilde kullanılan sosyal ortamlardan birisidir. Birçok seçeneği bulunan sosyal medya kavramını sadece eğlence ve iletişim amacıyla kullanmak yerin bazı şekillerde para kazanmaya aracı olarak kullanabilirsiniz. Satış ortaklığı olarak bilinen konuda da bu mantığı işletmeniz gerekiyor. Satış ortağı olarak bir ürünün reklamını siz yaparak ürünün satılmasını sağlamanız gerekiyor. Bu konuda birçok yolla ürünün reklamını yaparak satış ortaklığından para kazanabilirsiniz. Diğer yöntemler site yöntemleriyken sosyal medya üzerinden yapılan reklamların getirisi en fazla olan yöntemdir. Açılan sayfa veya profillerden istenilen kitleye ulaşmanın çok daha kolay olması sosyal medyayı satış ortaklığı için oldukça elverişli bir yer haline getiriyor. Bu işe girmeden önce ilk olara satış ortaklığının temel mantığını çözmeni ve ona göre paylaşımlarda bulunmanız gerekli. 

Satış ortaklığı ilk olarak internet sitelerinin meydana geldiği dönemlerde ortaya çıkmıştır. İnternet üzerinden yapılan reklamların artması ve bir yerden sonra yetersiz gelmesinin ardından duyulan ihtiyaca karşılık ortaya çıkan satış ortaklığı, bir ürünü birkaç koldan rekalm ederek satış sürecini hızlandırmayı amaçlar. Ürününü satış ortaklığıyla pazarlamayı planlayan bir firma ile anlaştıktan sonra vereceğiniz reklam ve paylaşımlar sayesinde satılan tüm ürünlerden komisyon alacaksınız. Bu sayede de aylık olarak az olmayan dişe dokunur gelirler elde edeceksiniz. Sosyal medya bünyesinde birçok seçenek bulunuyor hangisiyle başlamanız gerektiği hem sizin ekipmanlarınıza hem de yeteneklerinize bağlı. İlk tercihten son tercihe kadar hemen her şeyi sizlere bu yazımda anlatacağım.

Videolar Kralı: Youtube İle Satış Ortaklığı!

SEO kavramına diğer sosyal medya araçlarına göre çok daha hızlı tepki veren Youtube aramalarda en üst sıralarda sizin çıkmanıza fayda sağlayacak. Bu sayede diğer ağlara göre bu ortamda çok daha hızlı bir yükseliş gösterebilirsiniz. Satış ortaklığının görsel boyutunu özgünlükle harmanlayan Youtube ortamı sizden kamera ve montaj yeteneği haricinde hiçbir şey istemiyor. Bunların yanında bir de diksiyon konusunda kanıtlanmış bir başarıya sahipseniz sizden iyi kimseyi bulamazsınız. Youtube ortamında satış ortaklığı yapmak için ürününüzü tanıtacak oldukça kaliteli bir video çekmeniz gerekli. Güzel bir giriş ve kurumsal tavırlar bu konuda sizi daha da iyi yerlere getirebilir. Ancak kalitesiz ve hareketli bir telefon kamerasından çekilmiş flaş ile ışığı sağlanmış bir video sizlerde tahmin edeceksinizdir ki istenilen yere gelemez. Kaliteli ve kurumsal bir alt yapıya sahip olan tavırlarla güzel bir sunum ve açıklamalara eklenen güzel bir açıklamaya sahip link sizi satış ortaklığıyla zengin etmenin eşiğine getirecek. Kaliteli bir sunum ve montaj ile sağlanan bu başarınızı kanalınıza abone kazanarak çok daha ileri boyutlara taşıyabilirsiniz. 

Facebook: Hedef Kitleye Çabuk Ulaşın!

Youtube ortamına göre daha kesin sınırları olan Facebook satış ortaklığı seçenekleri sizi daha geç olsa dahi bu iş sayesinde zengin edebilecek potansiyele sahiptir. Burada kazanacağınız ögürlük ise müşteriyle direkte temas halinde olmanızdır. Mesela sattığınız ürün ile lakalı bir grup açılmışsa siz bu guruba girerek gerekli açıklamaları yapın sonrasında gelecek olan siparişleri takip edin. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken sadece iki ayrıntı gündeme geliyor o da düzgün bir yazı dili ve kurumsal özellikli kaliteli görseller. Logonuzu taşıyan görsellerle yapacağınız iletişimlerde uyacağınız yazım kuralları size çok daha fazla müşteri gelmesini sağlayabilir. Hatta Youtube-Facebook işbirliği sağlayarak linkleri paylaşım aracılığıyla her iki mecrada da bilinir hale getirebilirsiniz. Tek uymanız gereken şey kurumsal bir izlenim ve yazım kuralları

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.