Diğer

Diğer

Sosyal Medya Reklamcılığı ve Getirileri 

Sosyal medya günümüzde tutunduğu sektörde oldukça büyük bir Pazar payı elde ederek sektör öncüsü olma yolunda hızla ilerlemektedir. Kalıcı bir alt yapıya sahip olan sosyal medya sektörü geleceğe yönelik katkılarıyla her sektörü alt üst ettiği gibi reklamcılık sektörünü de karıştırdı. Reklam bir ülkede ciddi paraların döndüğü sektörlerden birisidir. Sosyal medya kültürünün bu kadar yaygın olduğu günlerde reklamın gazete ve panolardan çıkıp bu mecraya geldiği herkes tarafından bilinmektedir. Sosyal medyanın komedi ve güncem maksatlı kullanımının yanında ciddi bir reklam aracı olduğu çoğu kişi tarafından bilinmeyebilir. Öyle ki önünüze ekranı kaplayan bir reklam çıktığında bizi ilgilendiren kısım burada reklamı kapatacak olan tuşu bulabilmek sonrasında da reklamı atlayıp işimize devam etmek. B arka tarafta bu kadar kolay bir işlem değil reklam görüntülenmesi üzere satın alındığında o reklam siz okusanız da okumasanız da o reklamdan görüntüleyen şirket para kazanıyor. Buraya kadar her şey sosyal medya lehine görünse de bu reklam anlayışı bizler için de oldukça faydalı hale gelebilir. Sosyal medya üzerinde açılmış olan satış gruplarına ücretsiz bir şekilde kayırt olarak eskiden gazetelere verdiğiniz ilanları birkaç tıkla internet âlemine hiçbir şekilde ücret ödemeden verebilirsiniz. Bu etkileşimin faydaları oldukça fazla olmakla birlikte insanlığı birçok problemden de kurtarmaktadır. Sosyal medya ayrı bir nüfus olarak değerlendirilebilir yani orada yaşananlar veya olanlar basite alınmamalı iyice değerlendirilmelidir.


Reklamın her türlüsü için bünyesinde yeterince alan bulunduran sosyal medya şimdilerde yeni tarzlarda alabildiği reklamlarla öne çıkıyor. Bir gazete de 80’li yıllarda bir uygulama reklamı yapılabilir mi? Elbette yapılamaz ancak o yıllarda yapılan pirinç reklamını halen yapabilen sosyal medya insanlığa reklam konusunda birçok katkıda bulunuyor.

Bilinçli Bir Kitleyle Daha İyi Bir Reklam Pazarı!

Açık konuşmak gerekirse sosyal medya ilk gündeme geldiği yıllarda pek de mantıklı bir şekilde kullanılmıyordu. 2000’li yıllarda ülkemizde bir insanın yirmi tane chat hesabı olduğu göz önünde bulundurulursa oldukça kötü bir tabloyla sosyal medyayı tanıdığımızı söyleyebiliriz. Sonrasında gelişen mobil teknolojiler sayesinde sosyal medyanın kullanım amacı biraz sapkın olsa dahi kullanıcıların biraz daha makul olmaları sosyal medya üzerinde yapılan reklamların daha etkili ve kalıcı olmalarına yol açtı. Sosyal medya üzerinde gerçekleştirilen reklamların kalıcı ve etkili olmasının temek nedeni kitlenin büyük ve sınırlarının olmamasıdır. Bakınız günümüzde birçok ürünün reklamına sosyal medya ortamlarında oldukça rahat bir şekilde verilebiliyor. Mesela iç çamaşırı reklamları önceden gazetelere verilemezken günümüzde oldukça rahat bir şekilde uygunluğuna bakılmadan reklam alabilen soysal medya, bu yönüyle gençleri sapkınlığa yöneltse dahi daha bilinçli bir nesil yetişmesi maksadıyla oldukça iyi hamlelerde bulunuyor. Bunun yanında sosyal medya ile verilen reklamların hitap ettiği ve en önemlisi ulaştığı kitlenin büyüklüğü sandığımızdan çok daha fazla ve bu nedenle de sandığımızdan çok daha fazla etkili. 

Reklam vermenin sadece bir A4 kâğıdına bağlı olduğu o günlerden 3D çizim ve hareketli giflere varıncaya kadar videolu içeriklere bile gösterim imkanı sunan sosyal medya reklamcılığa kattığı yeni boyutla insanlığa büyük katkıda bulunuyor. Geniş bir kitleye ve mantıklı bir kitleye hitap etmesi nedeniyle reklamcılığı günümüzde oldukça farklı boyutlarda gözlemlemek mümkün. Bunların yanında açılan kurum ve işletme sayfaları bireysel ticaret reklamcılığında para verip insert satın almaktan çok daha fazla etkiye sahip. İnternet insanlığa kattığı birçok şeyin yanında sosyal medyayı da getirerek farklı bir dünya sundu bizlere.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR