Sosyal konut projesinde ilk temel atma yarın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi Ankara’da başlıyor.

Sosyal konut projesinde ilk temel atma yarın!

 Bakanlığın 500 bin sosyal 1 milyon konut arsası, 50 bin iş yeri ile "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde ilk temel atma göreni yarın Ankara'da yapılacak.Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projelerinden biri olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinde son haftaya girildi. 31 Ekim’de sona erecek olan konut başvurusunda ilk olarak 500 bin konutun 250 bini iki yıl içerisinde tamamlanması planlanırken şimdiye kadar 7,5 milyon kişi sosyal konuta başvurdu. Başvuruların bu hafta 8 milyonu aşması bekleniyor.

SMS DETAYINA DİKKAT!
Başvuruda bulunanlardan  4,8 milyon kişinin gerekli şartları yerine getirdiği belirlendi. Şimdiye kadar yapılan denetimlerde şartları uymadığı için 2,7 milyon kişinin başvurusu geçersiz sayıldı. Şartları karşılamadığı için elenen ve kuraya dahil edilmeyecek başvuru sahiplerine SMS ile bilgi veriliyor.

TEMEL ATMA YARIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 ile yapacağı canlı bağlantıyla , "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 5 bin 165 konutun temeli  yarın atılıyor. 2023 Merkezi Yönetim Bütçe teklifinde sosyal konut çalışmalarına geniş yer verildi.

BÜTÇEDE PAYI ARTTIRILDI
Bütçede, salgın döneminde daralan konut arzının hızla arttırılmasına, kira ve konut fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek, dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânının artırılacağı vurgulandı. Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azaltmak, arsa maliyetlerini düşürmek amacıyla planlı, altyapısı tamamlanmış sosyal donatı alanlarına sahip Hazine arazileri ev yapmak isteyen vatandaşlara sunulacak.

HAZİNE TAŞINMAZ DESTEĞİ SAĞLANACAK
Bütçede, yirmi yılda 1 milyon 170 bin konut üreten Toplu Konut İdaresi'ne bu yıl 170 milyon lira olan Hazine yardımı gelecek yıl için 315 milyon liraya çıkarıldı. Hazine tarafından "sermaye transferi" olarak İdare'ye aktarılacak 10 milyar liralık kaynak da sosyal konut çalışmalarında kullanılacak. Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla, rezerv yapı, riskli alan ve toplu konut yapılmak üzere arsa üretim alanı ilan edilen Hazine taşınmazları uygulayıcı kuruluşların kullanımına bırakılacak. Bu sayede şehirlere doğal afetlere dayanıklı ve daha sağlıklı alanlara dönüştürülmesinde Hazine taşınmaz desteği sağlanacak. Ayrıca şehir merkezinde kalan sanayi alanlarının merkez dışına taşınması kapsamında Hazine taşınmazlarından alternatif kullanım alanı olarak yararlanılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem