Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Son umut

Bundan tam 100 yıl önceydi.

Çanakkale civarında, Gelibolu’da  kıyamet kopuyordu.

Uzak diyarlardan nereye gittiklerini bilmeyen binlerce genç düşman müttefik askerleri,  vücutlarını bu topraklara teslim edip bırakıp giderken, Genel Kurmayın resmi arşivlerine göre, 70 bine yakın evladımızı da şehit vermiştik bu vatan, bu toprak uğruna.

reklam-002.jpg*

Bugünlerde Dünya ve Türkiye’deki sinema salonlarında yerini alan, bir Çanakkale hikayesi

 ’’Son Umut ‘’ filmi.

Milli Eğitim Bakanlığımızın İlköğretim okullarımıza yazılı tebliğ yaparak, izletmesi gerektiği bu filme halen daha doğru dürüst bir destek vermemesini de aklım, fikrim almıyor.

Ünlü aktör, Russel Crove’nin yönetmenliğindeki filmde, Avustralya’dan kalkıp gelen Anzak askerlerinin arasına katılmış ama geri dönmemiş 3 çocuğunu savaştan 4 yıl sonra Gelibolu’da arayan bir babanın hikayesi.

İki çocuğunun Kanlı Sırt cephesinde mezarını bulan, yaralı olarak kurtulan 3. oğlunu da bir son umut olarak, canlı bulmak ve alıp  memleketine geri dönmek için inatla Anadolu’da arayıp,  Afyon da aklını kaybetmek üzere iken yıkık bir kilisenin içerisinde bulan Avusturalyalı bir çiftçi bir babayı anlatıyor.

*

Trabzonspor’un son oynadığı Balıkesir deplasmanı da, şampiyonluk  yarışında zirveden kopmamak için, Trabzonspor’un son umuduydu.

Karşılaşma berabere bitince matematiksel olmasa da lider ile arasındaki puan farkı 13’e çıkınca, bu sezon şampiyonluk artık yürüdükçe zorlaşan çok dik bir rampa oldu.

Bordo Mavililerin elindeki mevcut 28 kişilik kadro, bu ligde sezonu ilk 4’te bitirecek güçte, Bursaspor’un da UEFA’ dan bir yıl ceza alması, Trabzonspor’un önümüzdeki sezon UEFA’ya katılmasını güçlendirdi.

Devam eden mevcut UEFA eleminasyon sisteminde, şubat ayında oynanacak olan Napoli maçı da bir başka umudun devamı, Türkiye kupasındaki şansı ise yüksek derecede devam ediyor.

Eğer şampiyonluk uzaklaştıysa, o zaman bu kadroda çok yüksek transfer ücreti alacak oyuncuların en az 4-5 tanesinden bu devre arasında mümkünse bir an önce Trabzonspor’un kurtarması lazım.

Yurt dışına maç izlemeye giden Ersun Yanal, serbest bırakılacak 4-5 oyuncunun ve  alınacak 2-3 oyuncunun ismini  bildirmiş. Yönetimin bu isimleri bir iki güne kadar resmi olarak açıklaması bekleniyor.

*

Bursaspor cephesi, Trabzonspor’un kendilerinden Ozan ile Artvinli Şener’i istediğini bugün açıklarken bu oyunculara ve kulüplerine verilecek olan bedellerinde çok iyi hesap edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu oyuncuların bonservis bedeli söylendiği gibi ise bırakın Bursa'da kalsınlar. Unutmadan Erkan Zengin olayına gelince, ondan Trabzon'da iki tane var. Mehmet ve Özer. Erkan gitsin o parayla halı sahada oynasın. Trabzonspor'un çöpe atacak parası yok.

Şampiyonluk yarışında 4 galibiyet, 1 beraberlik farkıyla, 18 maç kala, 2.devreye 13 puan farkla giren Trabzonspor’un artık boşa ve haybeye verecek parasının olmadığını düşünüyorum.

Aksi taktirde yapılacak olan yanlış bir transfer girişimi, 288 milyon liralık borcu, yükseltmekten ve bu kulübü dibe doğru çekmekten başka bir işe yaramaz.

*

Yatabare ile Waris’in bugünlerde taliplerinin söz konusu olması, sevindirici olduğu kadar, Trabzonspor yönetimi, bu devre arasında kimlerin gönderilip, daha az sayıda kimlerin alınması gerektiğini teknik heyet ile masaya yatırmış durumda…

Kiralık verdiği elindeki taş gibi  ön libero Alex Bourcenau’yu neden geri çağırmaz, kendi evlatları Zeki ile Mustafa’yı  niye affetmez diye düşünmeden ve yazmadan edemiyorum.

Elinde ekonomik ödemesi düşük aynı kalitede oyuncular var iken, aynı gömlekteki başka oyunculara milyon euroları vermek için arayışa ve zahmete girmek, bu saatten sonra çok büyük bir yanlış olsa gerek.

Bakın da; hiç olmazsa  geride kalan son umutlarımızı yitirmeyelim.

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.