Yurt dışında kaç Türk oy kullandı ?

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, 232 bin 586 kişinin oy kullandığını açıkladı.Bakan Yardımcısı Koru, yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmaları ile ilgili bilgi verdi. 2 yıldır seçimler için çalıştıklarını ve her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıkl

Yurt dışında kaç Türk oy kullandı ?

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, 232 bin 586 kişinin oy kullandığını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Koru, yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmaları ile ilgili bilgi verdi. 2 yıldır seçimler için çalıştıklarını ve her hangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını kaydeden Koru, oy kullanımı gün sayısının 4 günden fazla olması mümkün olmadığını belirtti.

Koru, 2 Türk Hava Yolları’ndan 2 uçak kiralandığını söyleyerek, “2 uçak 26 temsilcilikte oyları topladı. Yurt dışında kullanılan oyların yüzde 83’ü THY’den kiralanan uçaklarla getirildi. Bu uçakta parti temsilcileri, milletvekilleri, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve sandık temsilcileri vardı. İkinci uçak dün sabaha karşı Ankara’ya indi. Buradaki İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildi. Diğer temsilciliklerde ise diplomatik kuryeler vasıtasıyla taşındı. Bunlarla ilgili de şaibeli bir durum olmamasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

KATILIM DÜŞÜK

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ile toplantı yaptıklarını ve bu toplantıda randevu sistemi ile kaygılarının ilettiklerini belirten Koru, randevu almayan vatandaşlarla ilgili olarak oy kullandırmak istediklerini söyledi. Koru, Yüksek Seçim Kurulu’na randevu alsın almasın vatandaşların oy kullanmaları ile ilgili rapor verdiklerini kaydederek, YSK’nın böyle bir karar almadığını ifade etti. Koru, katılımın düşük olduğunu söyledi.

2015 yılında genel seçimlerinde vatandaşların kanunen 38 gün oy verme imkanlarının olduğunu belirten Koru, seçimlerle ilgili bilişim alt yapısının YSK tarafından yapıldığını ve seçimlerde oy kullanma işlemi sırasında iletişim hattı konusunda sorun yaşanmadığını aktardı.

Koru, toplam 2 milyon 700 bin kişinin oy kullanma hakkının olduğunu hatırlatarak, 232 bin 586 kişinin oy kullandığını belirtti. Koru, 232 bin 586 kişiden 178 bin 960 kişinin randevu alarak oy kullandığını sözlerine ekledi. Koru ayrıca 2. tur için tüm hazırlıklarının yapıldığını da kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset