YSK Seçmen sorgulama sistemi açıklandı! Nerede oy kullanacağım? sorusunun cevabı!

YSK Seçmen Sorgulama Sistemi kullanıma açıldı. Tek tıkla sisteme girerek nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

YSK Seçmen sorgulama sistemi açıklandı! Nerede oy kullanacağım? sorusunun cevabı!

16 Nisan 2017'de gerçekleştirilecek referandum öncesi seçimde oy kullanabilecekler için YSK Seçmen Sorgulama Sistemini kullanıma açtı. Nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar sisteme girerek istenen bilgileri doğru şekilde girmesinin ardından gerekli bilgileri öğrenebilecekler.


Yüksek Seçim Kurulu daha önce açıkladığı gibi 14 Mart'ta yani bugün YSK Seçmen Sorgulama Sistemini açarak vatandaşların sandık bilgilerini erişimlerine açtı.

Seçmen sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak yıkarıdaki linke tıklayarak E devlet sistemine giriniz. Burada ilk olarak nüfusta kayıtlı olduğunuz ili seçmelisiniz. Ardından karşınıza gelecek sayfada yapmanız gereken ve sizden istenen TC kimlik numaranızı doğru şekilde girmelisiniz. Bir sonraki işlemde sizden istenen nüfus cüzdanınızda bulunan sıra numaranızı işaretli alana giriniz. Daha sonra son olarak resim doğrulama yazan kısımdaki harf ve rakamları gösterilen kutucuğa doğru şekilde yazmanız gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra seçmen bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
YSK Seçmen sorgulama sistemi

REFERANDUM NE ZAMAN?

Anayasa değişikliği hakkında yapılacak olan referandum 16 Nisan Pazar günü yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler